Doğa MücadelesiManşet

Hafta sonu düzenlenecek Maden Sempozyumu’na çağrı

0

Ekoloji Birliği ve Polen Ekoloji 26-27 Haziran tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek Maden Sempozyumu‘na çağrı yaptı.

Yapılan açıklamada “Cerattepe’den Kazdağları’na, Murat Dağı’ndan Munzur’a, Mazı Dağı’ndan Finike’ye, Fatsa’ya… Ülkemizin her karış toprağı maden şirketlerinin talanı ile karşı karşıya” ifadeleri kullanıldı.

Kentlerdeki inşaat dalgasının ham madde ve mamul madde ihtiyacı için bütün ormanların, vadilerin ve tarım alanlarının maden sahası ilan edildiği belirtilen açıklamada “İktidar iflas eden inşaat sektörünü beslemek için madencilik faaliyetlerini yüzde yüz arttırma hedefi koydu. Ardı ardına yüzlerce ÇED izinleri dağıtıldı” denildi.

‘Ne yapmalıyız?’

Açıklamada “Madencilik furyasının yarattığı sonuçlarına karşı, mücadelemizin sacayakları olan akademisyenler, hukukçular, ekolojistler, emekçiler olarak ‘Nereye Gidiyoruz?’ ve ‘Ne Yapmalıyız?’ sorularına yanıtlar üretmek için Madenciliğin Politik Ekolojisi Sempozyumu’nda bir araya geliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Etkinliğe katılmak isteyenlerin bu adres üzerinden katılım formunu doldurmaları ve toplantıya ulaşabilecekleri linke ulaşmaları gerekiyor.

Sempozyum programı

 

You may also like

Comments

Comments are closed.