ManşetTürkiye

Hacettepe Üniversitesinde eylem var: Yasaksız üniversite istiyoruz!

0

Hacettepe Üniversitesi öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanları 26 Ocak’ta rektörlüğün yasakçı kararlarını protesto etmek için yanyana geliyor. Üniversiteyi karakola çeviren, öğrencileri fişleyen üniversite yönetimini protesto eden Hacettepeliler yasaksız bir üniversite istiyor.

Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde 6 Ekim 2010’da yapılan mağaza açılışı sırasında üniversitenin rektörü Uğur Erdener, öğrenciler ve öğretim elemanları tarafından protesto edildi. Yüzlerce çevik kuvvet, sivil polis ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesine maruz kalan öğrenci ve öğretim görevlileri 26 Ocak Çarşamba günü Beytepe Kampüsü kütüphanesinin önünde uygulanan şiddeti ve Hacettepe Üniversitesi’nin yasakçı tavırlarını protesto edecekler.

2009 yılında kampüsteki geniş katılımlı protestolardan sonra 128 öğrencinin fişlendiğini çekinmeden açıklayan Genel Sekreter Turhan Menteş ve rektörlüğün baskıcı tavırlarına dikkat çeken grup açılan soruşturmaların geri çekilmesini, temel hak ve özgürlüklerin tanınmasını ve öğrencilere yönelik fişlemelerin son bulmasını talep ediyorlar. Öğretim elemanlarının, öğrencilerin, üniversite çalışanlarının ve Eğitim Sen’in beraber hazırlandığı “Yasaksız Üniversite” kampanyası şimdiden 350’ye yakın öğretim elemanından imza desteği aldı. Kendisine “Daha İleriye, En İyiye” sloganını seçen Hacettepe Üniversitesi’nin merkez yerleşkesinde sosyal faaliyetlerin bile stand çalışması yapması yasaklanmış durumda.

Detaylı bilgi için: http://www.yasaksizuniversite.net

(marxist.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.