Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Günler önce keşif kararı verilen Peri Vadisi’nde şirket çalışmaya başladı

0

Bingöl Metal Madencilik tarafından Bingöl’ün Kiğı ve Adaklı ilçelerine bağlı Eskikavak, İlbey, CevizliAysaklı köyleri ve bu köylere bağlı mezraları kapsayan yaklaşık 500 hektarlık alanda yapılması planlanan kompleks cevher maden projesi için mahkeme süreci beklenmeden faaliyetlere başlandı. Şirkete karşı açılan davada günler önce keşif kararı alınmış, dava kapsamında yürütmeyi durdurma kararı için bekleniyordu.

Köyde perşembe günü maden faaliyetlerine karşı bir protesto gerçekleştirilmişti. 

‣ [Madene karşı yollarda-1] Yurttaşlar Peri Vadisi için direniş yolculuğuna başladı
‣[Madene karşı yollarda-2] Direniş son durak: Peri Vadisi’nde maden projelerine izin vermeyeceğiz

Maden şirketi Bingöl Metal Madencilik’in protestodan sonra bölgede tünel kazmaya başladığını Yeşil Gazete muhabiri Fırat Bulut duyurdu. 

Maden şantiye alanında bir video çeken İlbey Köyü’nden Mesut Adar, “Burada damar bulmuşlar madenle ilgili. Tüneli buradan delmişler, gidiyorlar. Yarın bir gün buradan delip gidecekler. . Artık nereye kadar gideceklerse… Yarın bir gün burada dinamit patlatıldığı zaman bir tane hayvan bulamayacaksınız. Bütün canlılar yok olacak” dedi.

Görüntülerde dağın altından bir tünel girişinin kazıldığı görülüyor. Vatandaşlar sesini durdurmaya çalışıyor, tepkilerini basın açıklamalarıyla, eylemlerle dile getiriyor. 

You may also like

Comments

Comments are closed.