DünyaManşet

Güney Sudan’da gıda krizi kıtlığa dönüşebilir

0

sudan kuraklık yardımıİngiltere yardım kuruluşları Güney Sudan’da 4 milyon kadar kişinin önümüzdeki ay kıtlıkla karşı karşıya kalacağını söyledi.

Güney Sudan lideri daha şimdiden ülkesinin “bugüne kadarki en kötü kıtlıkla” karşı karşı kalacağı uyarısında bulundu.

İngiltere’de 13 yardım kuruluşunun biraraya gelerek oluşturduğu Felaket Acil Durum Komitesi (DEC) “Güney Sudan’da büyümeye devam eden gıda krizinin bir felakete dönüşmesine engel olmak” için ihtiyaç duydukları paranın şu anda yarısından azına sahip olduklarını söyledi.

DEC “Eğer Sudan’daki çatışma devam ederse ve ülkeye daha fazla yardım ulaştırılamazsa, Ağustos ayı itibarıyla Güney Sudan’ın bazı bölgelerinde durum kıtlığa dönüşecek” diyor.
1 milyondan fazla insan evini terk etti

Aralık ayında 1 milyondan fazla insan ülkenin iktidar partisinin farklı fraksiyonları arasında çıkan çatışma nedeniyle evlerini terk ederek kaçmak zorunda kaldı.

Ülkenin Cumhurbaşkanı Salva Kiir ve görevden alınan yardımcısı Riek Machar arasında başlayan siyasi anlaşmazlık etnik çatışmaya dönüştü ve binlerce kişinin ölümüne sebep oldu.

DEC yardım için gereken paranın 194 milyon dolar olduğunu söylüyor.

DEC başkanı Salih Seyid “Çok endişeliyiz… Basının durumu mükemmel yansıtmasına rağmen İngiltere’de kamuoyunun farkındalığı çok düşük, bu durum başarıya ulaşacak bir yardım çağrısını çok zor kılıyor” diyor.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.