İklim KriziManşet

Güncel Hukuk’tan iklim değişikliği özel sayısı, “Gezegen Elden Gidiyor”

0

Aylık hukuk dergisi Güncel Hukuk’un Mayıs sayısında dosya konusu “Gezegen Elden Gidiyor”.

”İklim değişiyor ve sosyal adaletsizliği kat be kat artırıp derinleştiriyor. Toprağın sağlığı ve suyun saflığı, yeryüzü toplumlarının ayakta kalıp kalamayacağını gösterecek olan son ölçüler artık… Gezegen sürekli uyarıyor. Ama gözler kör, kulaklar sağır kalmaya devam ederse, kibir denen şeyin ne büyük bir felaket olduğunu yakında hepimiz öğreneceğiz…” (İstanbul Manifestosu’ndan) diye başlayan ”Gezegen Elden Gidiyor” dosyasındaki yazarlar ve yazılar şöyle:

Yrd. Doç. Dr. Ali Alper Akyüz ”Avrupa Birliği Katılım Süreci ve Çevre Mevzuatı”, Dr. Ümit Şahin ”Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı Derdi ”Doğayı Talan” mı?”, Av. Yakup Şekip Okumuşoğlu ”Hidroelektrik Santraller (HES) ve Çevresel Etkileri”, Av. Arif Ali Cangı ”’ÇED’siz Yatırımlar, Halksız ‘Demokrasi”’, Dr. Nilüfer Oral ”Denizlerin Korunması”, Av. Can Atalay ”Kentin Simge Mekânları, Yalnızca Simge midir?”, Tayfun Kahraman ”Çılgın Projeler”

Dosyada ayrıca Radikal Gazetesi’nden Serkan Ocak’la çevre haberciliği, Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Kurulu İstanbul Büyükkent Şube Sekreteri Yüksek Mimar Mücella Yapıcı’yla ”dünya kenti” senaryolarıyla yeniden yapılandırılan kentler; Prof. Dr. Hüseyin Kaptan ile rafa kalkan İstanbul’un Anayasası ve Ömer Madra ile İstanbul Manifestosu ve çevre mücadelesini konusunda röportajlar var.

Av. Filiz Kerestecioğlu yönetiminde aylık olarak yayınlanan Güncel Hukuk, gazete bayilerinde ve büyük kitapçılarda bulunabiliyor.

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.