ManşetSivil Toplum

Guinness biralarından “Vegan içerik” açıklaması

0

İrlanda’nın dünyaca bilinen siyah bira markası Guinness, 256 yıllık bir geçmişin ardından içeriğinde bulunan balık jelatinini çıkartarak vegan bira üreteceğini açıkladı.

Gaia Dergi’den Burak Avşar’ın Ecorazzi.com’dan alıntılayarak aktardığı habere göre vegan ve vejetaryenleri sevince boğan bu haber kimse için sürpriz olmamalı. Guinness biralarının içeriğindeki balık jelatininin kaldırılması için düzenlenen imza kampanyalarının ardından bu sonuç beklenen bir durum.

42

Guinness’in bira fabrikalarında filtreleme işlemleri için kullanılan balık jelatini, 2016 itibariyle bira içeriğinde bulunmayacak. Bununla birlikte Guinness yetkilileri konu hakkında çelişkili açıklamalar yaparak balık tutkalının içerikten tamamen kaldırılmasının garanti olmadığı yönünde açıklamalar yapıyor.

The Times gazetesine konuşan Guinness basın sözcüsü, yeni bir filtreleme merkezi için yer aradıklarını belirtirken bu merkezin tamamen vegan dostu olacağını söylüyor. Açıklamalara göre, yeni sistem 2016 yılında yürürlüğe girecek.

Dünyada 150’den fazla ülkede satılan Guinness biralarından günde 10 milyon bardak tüketiliyor. Guinnes’in bu açıklaması sonucu yeni uygulaması hayata geçtiğinde veganlar ve vejetaryenler de Guinness marka bira tüketebilecek.

 

(Gaia Dergi, Ecorazzi, The Times)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.