COP 24İklim KriziManşet

Greta’nın iklim eylemi çağrısına dünyanın birçok noktasından destek

0

15 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in iklim değişikliğini durdurmak için yaptığı çağrı Antartika dahil pekçok yerde karşılık buldu. İklim Zirvesi’nin yapıldığı Polonya’da da öğrenciler grevdeydi.

Greta’nın çağrısı ilk olarak İklim Zirvesi’nin sürdüğü Polonya’nın Katowice kentinde karşılık buldu. Avrupa’nın pekçok kentinde “Greta ile Dayanışma” ve “İklim için okul grevi” pankartlarıyla eylem yapılırken, COP24’te de öğrenciler okul grevindeydi.

COP24’ün sürdüğü Katowice’deki eski kömür madeni binasında iklim değişikliğinin 1,5 derecede tutulması için emisyonların azaltılması için hedeflenen 2030’a gönderme yapan öğrenciler “12 yılımız kaldı” dedi. Öğrenciler ayrıca Michael Jackson’ın “They Don’t Care About Us” (Bizi Umursamıyorlar) şarkısını söyledi. Greta Thunberg, BM İklim Zirvesin’deki konuşması sırasında karar alıcılara, “Bizi ne geçmişte umursamadınız, şimdi de umursamıyorsunuz” şeklinde seslenmiştiç

Greta Malmö’den katıldı

Birçok diğer şehirden öğrenciler de Greta Thunberg’e destek verdi. Uçakla seyahat etmeyip treni tercih eden İsveçli aktivist Katowice’den dönüş yolunda, İsveç’in Malmö kentinde okul grevindeydi.

Antartika’daki bilim insanlarından destek

Greta’nın çağrısına buzulların giderek eridiği Antartika’daki bilim insanlarından da destek geldi. Bir grup bilim insanı “İklim için ayağa kalk” yazılı pankartla poz verdi. 

Berlin

Londra’daki öğrenciler ise iklim eylemi sırasında “Extinction Rebellion” (Yokoluş İsyanı) sloganları atmayı tercih etti.

.

(Bianet)

More in COP 24

You may also like

Comments

Comments are closed.