Manşetİklim Krizi

Greta Thunberg’den iklim kriziyle mücadele için el kitabı

0
İklim aktivisti Greta Thunberg, önde gelen bilim insanları ve yazarların katkılarıyla dünyanın yaşadığı iklim ve çevre krizleriyle mücadele için bir el kitabı hazırladı.

Penguin Random House, geçen hafta “İklim Kitabı”nın ekim ayında Birleşik Krallık’ta yayımlanacağını duyurdu.

Kitaba Margaret Atwood ve Amitav Ghosh, iklim bilimci Saleemul Huq ve Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kenyalı çevreci Wanjira Mathai, Brezilyalı yerli aktivist Sonia Guajajara, Fransız ekonomist Thomas Piketty ve Kanadalı gazeteci Naomi Klein’in de aralarında bulunduğu 100’den fazla akademisyen, düşünür ve kampanyacı katkı verecek.

El kitabının okuyucuların iklim, çevre, sürdürülebilirlik ve yerli nüfusa yönelik tehditler arasında bağlantı kurulmasına yardımcı olması ve aktivistler için bir rehber oluşturması amaçlanıyor.

‘Yeşil Yıkama’yı anlamanın yolları

İklim Kitabı, Thunberg’in “dünya çapında yeşil yıkamayı öğrenme, gösterme ve ortaya çıkarma” hikayelerini de içeriyor. Penguin Press editörü Chloe Currens, kitabın “iklim tartışmasını sonsuza dek değiştirmeyi amaçlayan, ahlaki amaçlara sahip eşsiz bir kitap” olduğunu; katkıda bulunanların da  “değişim, eylem ve dayanıklılık hakkında ikna edici hikayeler” sunduğunu kaydetti. 

Greta Thunberg’in 2018’de, 15 yaşındayken iklim değişikliğine karşı harekete geçmeyen dünya liderlerini  protesto etmek için cuma günleri okulu asarak başlattığı “iklim grevi” küresel bir iklim gençliği hareketine dönüştü.

Şimdi 19 yaşında olan İsveçli aktivistin, “Evimiz Yanıyor” adlı bir anı kitabı ve “Kimse Fark Yaratamayacak Kadar Küçük Değil” başlıklı, konuşma metinlerini içeren bir başka kitabı daha bulunuyor.

“İklim Kitabı” 27 Ekim’de Birleşik Krallık’ta Allen Lane ve 2023’ün başlarında ABD’de Penguin Press tarafından yayımlandıktan sonra dünyanın pek çok ülkesinde vitrinlere çıkacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.