İklim KriziCOP25Manşet

Greta Thunberg ‘Yılın İnsanı’ seçildi

0

TIME dergisi, ‘Yılın İnsanı’ olarak 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg‘i seçtiğini duyurdu. Dergide Thunberg için “O gerçeği söylemenin cesaretini güçle birleştirerek bir neslin ikonu hâline gelen sıradan bir genç kız” ifadeleri yer aldı. Thunberg’in gezegen hakkında varolan bulanık endişeleri dünya çapında bir mücadeleye harekete dönüştürdüğü belirtildi.

Genç iklim aktivisti, Madrid‘deki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı‘na (COP25) katılmak için Amerika’dan başladığı yolculukta okyanusu geçerek Portekiz’in başkenti Lizbon’a gitmişti, buradan da Madrid’e geçmişti.

Thunberg ‘Yılın İnsanı’ seçildiği bugün Madrid’de süren COP25’de konuşarak, dünya liderlerini küresel ısınmayı durdurmak için güçlü bir adım atmak yerine kendi imajlarını parlatmakla suçladı.

Greta Thunberg geçen yıl, Cuma günleri okula gitmeyerek İsveç Parlamentosu önünde iklim için grev yapmaya başlamıştı. Genç aktivistin tek başına gerçekleştirdiği eylem kısa zaman içinde dünya çapında karşılık buldu. Küresel İklim Grevleri‘nde dünyanın her yerinden genç iklim aktivistleri yetişkinleri krize karşı adım atmaya çağırıyor.

TIME dergisinin bu yıl içinde belirlediği ‘Yılın İnsanları’ adayları arasında Hong Kong aktivistleri, ABD Başkanı Donald Trump, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD’de Trump’ın azil soruşturması sürecinin başlamasına neden olan ‘Muhbir’, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ve Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani yer alıyordu.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.