İklim KriziManşet

Greta Thunberg, BM önünde ‘iklim grevi’nde

0

İklim krizine karşı tüm dünyaya yayılan gençlik eylemlerinin sembol ismi İsveçli aktivist Thunberg, her cuma gerçekleştirdiği ‘’Fridays For Future’ grevini, bu kez İklim Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği New York’ta,  BM Genel Merkezinin önünde yaptı.

Birleşmiş Milletler’in düzenlediği İklim Zirvesi‘ne katılmak için Britanya’dan açıldığı sıfır karbondioksit salımlı yelkenliyle Atlantik Okyanusu‘nu geçerek New York‘a giden İsveçli aktivist Greta Thunberg, iklim krizine karşı mücadele için başlattığı grev eylemlerine burada da devam etti.

Thunberg, ABD’deki ilk iklim protestosunu BM Genel Merkezi önünde yaptı.

Yüzlerce genç aktivist ve öğrenci de ellerindeki ”Siz yetişkin gibi davranmayacaksanız, biz davranacağız”, ”Deniz seviyeleri yükseldikçe biz de yükseliyoruz.” yazılı dövizlerle BM binası önünde Thunberg’e destek için protesto gösterisine katıldı.

Greta Thunberg, New York’ta 23 Eylül’de başlayacak BM İklim Zirvesi’ne katılacak.

Thunberg, Ağustos 2018’de İsveç’in iklim değişikliği konusunda harekete geçmesini sağlamak için parlamento önünde oturma eylemleri başlatmış, 16 yaşındaki aktivist “Fridays For Future” eylemleri ile Avrupa’da iklim değişimine karşı yapılan öğrenci eylemlerinin sembolü haline gelmişti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.