İklim KriziManşet

Greta Thunberg belgeseli 13 Mayıs’ta BBC Earth’te yayınlanacak

0

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg‘in iklim kriziyle mücadele için başlattığı ve tüm dünyaya ilham verdiği aktivizm hikayesini anlatan üç bölümlük “Greta Thunberg: A Year to Change the World” belgeseli için geri sayım başladı.

BBC için PBS ve The Open University ortaklığıyla hazırlanan belgesel 13 Mayıs saat 23.00’te BBC Earth kanalında yayınlanacak.

Üç bölümlük belgesel serisi, iklim aktivisti Greta Thunberg’in bir yıl okula ara vererek, küresel ısınma konusunda dünya liderlerine meydan okuduğu ve tüm dünyaya iklim değişikliği konusunda harekete geçme çağrısında bulunduğu süreci konu alıyor.

Bir hareketin doğmasını sağladı

Thunberg henüz 15 yaşındayken hükümetinin iklim konusundaki eylemsizliğini protesto etmek için 2018 Ağustos ayında İsveç Parlamentosu önünde okul grevine çıkmaya başlamıştı.

Bu hareket dünyanın dört bir yanındaki çocuk ve gençlere ilham olmuş ve Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) hareketinin doğmasını sağlamıştı. Thunberg, bu süreçte birçok ülkeyi ziyaret ederek kitlesel eylemlere destek verdi.

Genç aktivist iklim eylemlerine yoğunlaşabilmek için bir yıl boyunca okula gitmeyi dahi bıraktı. Birçok dünya liderinin karşısında konuşmalar yaparak onları iklim eylemsizliğiyle itham etti ve ‘Bu ne cürret?’ sloganını yükseltti.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.