Manşetİklim Krizi

Greta Thunberg 18 yaşına girdi

0
Fotoğraf: Shutterstock

2018 yılında başlattığı iklim için okul grevleri dünya çapında bir hareketin doğmasını sağlayan, Fridays for Future’un kurucusu İsveçli Greta Thunberg 3 Ocak tarihi itibariyle 18 yaşına girdi.

Kendisine gelen kutlamalara yaptığı paylaşımla yanıt veren Thunberg, “18’inci doğum günümdeki tüm iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Eleştirilere sarkastik cevap: Sonunda özgürüm

Gelen eleştirel yorumlara da cevap veren genç aktivist, “Bu gece beni yerel bir barda iklim ve okul grevleri komplosunun arkasındaki tüm karanlık sırları ve beni artık kontrol edemeyen yöneticilerimi açığa çıkarırken bulacaksınız. Sonunda özgürüm” dedi.

Doğum günü hediyesi

Thunberg, doğum gününde için Sunday Times magazine ile bir röportaj gerçekleştirdi. Genç aktivist kendisi için en iyi doğum günü hediyesinin “Herkesin gezegen için elinden gelen her şeyi yapacaklarına dair bir söz vermesi” olacağını söyledi.

Daha somut bir hediye isteyip istemediği sorulan Thunberg, bisikleti için bir far alabileceğini belirterek “İsveç’te kışın çok karanlık oluyor” ifadelerini kullandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.