Manşetİklim Krizi

Greta Thunberg 1 milyon Euro değerindeki Gulbenkian İnsanlık Ödülü’nü kazandı

0

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg 1 milyon Euro değerindeki Gulbenkian İnsanlık Ödülü’ne layık görüldü. Ödül her yıl çevre koruma ve iklim değişikliği ile mücadelede faaliyet gösteren kişi ve gruplara veriliyor.

Sosyal medya hesabından ödül kazandığını duyuran iklim aktivisti, “Bu hayal edebileceğimden daha fazla bir miktar. Ancak tüm para vakfım aracılığıyla iklim ve ekolojik krizden etkilenen insanlara yardım etmek için çalışan farklı organizasyonlara ve projelere bağışlanacak” dedi.

Ödül farklı gruplara dağıtılacak

Ödül jürisinin başkanı Jorge Sampaio ödülün “İklim değişikliği nedeniyle genç nesilleri harekete geçirmek ve devam eden düzeni değiştirmek için verdiği inatçı mücadelesi nedeniyle” Thunberg’e verildiğini aktardı.

Ödülün ilk 100 bin Euroluk kısmı Fridays for Future Brezilya tarafından yürütülen ve Amazonlar’daki yerel halkın salgın koşullarında iyileştirme yapmayı hedefleyen “SOS Amazoniakampanyasına bağışlanacak.

100 bin Euro ise eko-kırımın uluslararası bir suç olarak tanımlanması için yürüttükleri faaliyetlere destek olmak için Stop Ecoside Foundation’a verilecek.

Daha önce Uluslararası Af Örgütü İnsan Hakları Ödülü’ne ve Alternatif Nobel Ödülü olarak da bilinen İsveç Doğru Yaşam Ödülü’ne layık görülen Thunberg, ilk kez bu kadar büyük çapta bir ödül kazanmış oldu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.