Dünyaİklim KriziManşet

Greenpeace’ten protesto: Avrupa Merkez Bankası çatısına paraşütle indiler

0
Greenpeace aktivistleri Avrupa Merkez Bankasına paraşütle indi

Küresel çevre kuruluşu Greenpeace aktivistleri fosil yakıt protestoları kapsamında Almanya‘nın Frankfurt kentinde bulunan Avrupa Merkez Bankası’nın çatısına paraşütle indi.

Avrupa Merkez Bankası’nın fosil yakıt üreten firmalarla olan bağlantılarını protesto eden aktivistler, “İklim katillerine fon sağlamayı durdur” yazılı pankart açtı.

Fosil yakıt şirketlerine destek sağlıyor

Greenpeace’in aktardığına göre protesto örgüt tarafından hazırlanan “Greening the Eurosystem Collateral Framework” isimli yeni raporun açıklanmasından hemen ardından gerçekleşti.

Raporda Merkez Bankası’nın aralarında Shell, Total, Eni, OMV ve Repsol dahil olmak üzere 60’ın üzerinde şirkete fayda sağlayan 300 milyar euro tutarında varlığa destek verdiği belirtiliyordu.

‘Zehirli varlıkları dışlamalı’

Greenpeace International Müdürü Jennifer Morgan, yaptığı açıklamada  “Avrupa Merkez Bankası fosil yakıtları tercih etmek yerine, bu zehirli varlıkları bir an önce dışlamalı ve içinde yaşadığımız iklim acil durumunun üstesinden gelmek için kuralları değiştirmelidir” ifadelerini kullandı.

ECB, daha önce tüm sektörlerini iklim sorunları üzerinde çalışmak üzere bir iklim değişikliği merkezi kurdu. Ancak banka, fosil yakıt şirketlerine fon sağlamayı durdurmak için yatırım politikalarını henüz değiştirmedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.