Dünyaİklim KriziManşet

Greenpeace’ten elleri petrole bulanmış Boris Johnson heykeli ile protesto

0
Fotoğraf: Hasan Esen/AA

Birleşik Krallık‘taki Greenpeace üyeleri, ülkenin kuzeyindeki Shetland Adası‘nda bulunan Cambo‘da petrol çıkarılmasını protesto etti.

Başkent Londra‘da Başbakanlık ofisinin önüne gelen Greenpeace üyeleri üzerinde “Boris Cambo’yu durdur” yazılı pankart ile sokağı trafiğe kapattı.

Eylemde, ofis binasının önüne adada petrol çıkarılmasına onay veren Başbakan Boris Johnson‘ın elleri ve vücudu petrole bulanmış bir heykelini yerleştirildi.

Kendilerini yanlarında getirdikleri petrol varillerine kelepçeleyen göstericiler, Cambo’da petrol çıkarılmasının iptalini istedi.

Greenpeace Kampanyacısı Sam Chetan Welsh yaptığı açıklamada Boris Johnson’ın bir yandan iklim liderliğine oynarken bir yandan da Cambo’da yeni petrol keşifleri için onay verdiğini söyledi.

Bu yeni petrol sahasının yılda 18 kömürlü termik santrale eşdeğer karbon emisyonuna neden olacağını belirten Welsh, “Fosil yakıtlara bağımlılık kaos yaratır ve iklimin çöküşüne neden olur” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alındılar

Polisin ikna çabaları sonuç vermeyince, variller polisler tarafından kesilerek eylemciler gözaltına alındı. Eylem sonunda Johnson’ın heykeli polis tarafından bir araca konularak götürüldü.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.