EkolojiManşet

Greenpeace’in ikonik gemisi ‘Arctic Sunrise’ Türkiye’ye geldi

0

Greenpeace’in ikonik gemisi Arctic Sunrise, 28 Eylül’de Greenpeace Akdeniz’in “Vanayı Kapat, Marmara’yı Kurtar” kampanyasına destek olmak için Türkiye’ye geldi.

Arctic Sunrise, buzullardan Güney Okyanusu’na, Meksika Körfezi’nden Akdeniz’e dünyanın tüm denizlerinde çevre suçlarıyla mücadele ediyor.

Vanayı Kapat Marmara’yı Kurtar

Vanayı Kapat, Marmara’yı Kurtar projesi ise Marmara’daki kirliliğin asıl tetikleyicisi olan Ergene derin deniz deşarjında vananın kapatılmasını gerektiğinin altını çiziyor.

Çözüm için de Ergene sanayi atıklarının, kirleten tesisler tarafından kimyasal arıtma yöntemleriyle yerinde arıtılmasını ve arıtılan suyun tarım ve sulama faaliyetlerinde kullanılmasını talep ediyor.

Sonraki durak Hırvatistan

Arctic Sunrise, açık deniz tesislerinden kaynaklanan petrol kirliliğini belgelemek için Kuzey Denizi’ne ilk yolculuğunu yaptığı 1995 yılından bu yana Greenpeace filosunun bir parçası.

Her gittiği ülkede biyoçeşitlilik ve iklim değişikliği  kampanyalarına  farklı destekler veren My Arctic Sunrise, Türkiye’den önce Yunanistan ofisi için Ege Denizi‘nde deniz memelileri ile ilgili bir araştırma yaptı.

İstanbul’dan sonra İklim Aciliyeti kampanyasını desteklemek için Hırvatistan‘a gidecek.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.