İklim KriziManşet

Greenpeace Shell’in petrol arama gemisini işgal etti

0

Kuzey Kutbu’nda petrol aramak üzere Yeni Zelanda’nın Taranaki limanından yola çıkan Shell’e ait bir petrol arama gemisi Greenpeace aktivistleri tarafından bloke edildi.

Aralarında Yeni Zelandalı aktris Lucy Lawless’ın da bulunduğu 7 kişilik bir ekip tarafından başlatılan işgal sürüyor. Greenpeace aktivistleri arasında yer alan Lawless, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada güvertedeki şiddetli rüzgar nedeniyle zorluk yaşasalar da, gemide mümkün olduğu kadar uzun bir süre kalmaya kararlı olduklarını söyledi.

Lucy Lawless

Hayatında ilk kez bir doğrudan eyleme katıldığını söyleyen Lawless, üç çocuğu olduğunu ve onların bozulmamış bir çevrede yaşayabilmelerini istediğini söyleyerek, bu eylemdeki amacının iklim değişikliğine ve petrol aramalarına dikkat çekmek olduğunu belirtti. Lucy Lawless, televizyon dizileri Xena, Spartacus ve Battlestar Galactica’daki rolleriyle tanınıyor.

Eylemciler gemide “Shell’i Durdurun” ve “Kuzey Kutbu’nu Koruyun” pankartları açtı.

Greenpeace sözcüsü Nathan Argent yaptığı açıklamada petrol şirketlerinin kalan son damla petrolü de çıkarmak için acımasızca bastırdığını ve Kuzey Kutbu’nub sınırlarına dayandıklarını söyledi.

Bilindiği gibi küresel ısınma nedeniyle kutup buzullarının erimesi kuzey kutbu petrollerinin çıkarılmasını mümkün hale getiriyor.

Greenpeace, daha önce de Alaska’da bir petrol arama gemisini işgal etmişti.

Greenpeace’in Shell’i Durdurun ve Kuzey Kutbunu Koruyun kampanyasına katılmak için http://www.greenpeace.org/turkey/tr/harekete-gec/kuzey-kutbunu-kurtar/

New York Daily ve Greenpeace International’dan derlenmiştir.

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.