ManşetSivil Toplum

Greenpeace: Çevre suçlarıyla ilgili kampanyalar da tehdit altında

0

İnternet yasa tasarısıyla ilgili bir tepki de Greenpace’den geldi. Greenpeace adına konuşan online Kampanyalar Sorumlusu Yiğit Erçevik, ‘temel hakların ihlali anlamına gelen bu yasayla çevre suçlarına karşı yürütülen kampanyaların da tehdit altında olduğunu’ ifade etti. Erçevik’in açıklaması şöyle:

“Yeni yasayla, çevre suçlarına karşı milyonlarca insanla birlikte yürüttüğümüz kampanyaların geleceği de tehdit ediliyor. Gezi Parkı örneğinde de gördüğümüz gibi Türkiye’de bugün en büyük hak ihlalleri arasında çevre koruma konusu var. Düşüncelerimizi özgürce ifade edemediğimiz bir alanda, çevre hakları için mücadele giderek daha zor hale getiriliyor. Bu yasayla, çevre suçu işleyen şirket ve kurumlar, internet üzerinden yürüttüğümüz kampanyaları kolayca engelleyebilir, ortaya çıkardığımız skandalları rahatlıkla karartabilir. Kısacası kurumlar keyfi bir şekilde hem hakim ve savcı olabilecek, hem de ifade özgürlüğünü çiğneyebilecekler.

Greenpeace’in ve çevre suçlarına karşı mücadele eden kurumların ifade özgürlüklerinin ve bilgiye erişim hakkının engellenmesi, uzun vadede çevre suçlarının artması demek. Tüm bu nedenlerle, bugüne kadar attığı tweetlerden internetin sansürlenmesine karşı olduğunu anladığımız Sayın Abdullah Gül’den, bu yasayı onaylamamasını istiyoruz.”

Greenpeace’in internet yasaklarını durdurması için cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hitaben hazırladığı imza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

(Hürrriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.