Greenpeace Avusturya’dan Amazon Ormanları için lazerli eylem

Çevre savunucuları siyasetçilerden AB ile Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) arasındaki serbest ticaret anlaşmasının iptal edilmesini talep ediyor.

Greenpeace Avusturya, Brezilya’nın Amazon Ormanları‘nda kasıtlı olarak çıkarılan yangınları, kentteki ağaçlara lazer tutmak suretiyle yangını canlandırarak protesto etti. “Amazon Ormanları’ndaki yangını Viyana‘nın kalbine taşıdık” diyen Greenpeace eylemcisi, siyasetçilere seslenerek AB ile Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) arasında uzlaşma sağlanan serbest ticaret anlaşmasının iptal edilmesini talep etti.

Söz konusu anlaşma kapsamında Brezilya’da ormanları kasıtlı olarak çıkaran büyük şirketlerin ürünleri AB pazarına girebiliyor. Çevre savunucuları ise ormanların yıkımında payı olan ürünlerin Avrupa’ya girmemesi için yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini savunuyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR