Şişli Kent Konseyi, mikroplastik tehlikesini Doç. Sedat Gündoğdu ile konuşacak

Şişli Kent Konseyi Ekoloji Meclisi İklim ve Çevre Çalışma Grubu tarafından 15 Ekim saat 19.00'da düzenlenecek çevrimiçi etkinlikte konuşmacı olarak Doç. Dr. Sedat Gündoğdu yer alacak.

Şişli Kent Konseyi Ekoloji Meclisi İklim ve Çevre Çalışma Grubu, 15 Ekim Perşembe akşamı saat 19.00’de besin zincirimize kadar girmiş olan mikroplastik tehlikesini konuşmak için bir araya geliyor.

“Gözle görülmeyen büyük tehlike: Mikroplastikler” başlığıyla gerçekleşecek etkinlikte Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde öğretim görevlisi ve aynı zamanda Yeşil Gazete yazarı Doç. Dr. Sedat Gündoğdu konuşmacı olarak yer alacak.

 

İklim ve Çevre Çalışma Grubu tarafından yapılan çağrıda “Her geçen gün artan plastik kirliliğin sonucunda mikroplastiklerin sayısı da gitgide artmakta. Araştırmacılar göllerimiz, nehirlerimiz hatta besin zincirimiz de dahil olmak üzere her yerde plastik atıklara rastlıyor. Sonuç mu? Gelecek 10 yıllarda büyük bir plastik kirliliğiyle karşılaşacağız” ifadeleri kullanıldı.

Çevrimiçi etkinliğe katılmak ve mikroplastikler konusu hakkında hem daha fazla bilgi sahibi olmak hem de bu konuda tartışmak isteyenlerin [email protected] adresine e-posta atması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR