Hayvan HaklarıManşet

Gözetmenin camdan attığı Kedi Faruk iyileşiyor

0
Kedi Faruk

İstanbul Beşiktaş‘taki Terakki Vakfı Okulları‘nda yaşayan ve öğrenciler tarafından tanınan kedi Faruk, sınav sırasında gözetmen öğretmen Ferhat A. tarafından 5. kattan atılarak ciddi şekilde yaralanmasının ardından, iyileşmeye başladı.

Olayın duyulmasının ardından fail olarak gözaltına alınan ve Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi olduğu belirtilen Ferhat A., adliyeye sevk edilmişti. Sosyal medya üzerinden yayılan bir öğrenci paylaşımı ile büyük tepki toplayan olay ve #farukiçinadalet etiketi altında başlatılan kampanya, geniş destek buldu. Faruk, yaralanmasının ardından özel bir klinikte tedavi altına alındı ve hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi. Olaya ilişkin olarak okul yönetimi ve sınavı düzenleyen kurum, ilgili kişiyle tüm bağların kesildiğini ve hukuki sürecin takip edileceğini açıkladı.

Veteriner hekim Batuhan Nathur’un verdiği bilgilere göre Faruk, şu anda iyi durumda. İlk günlerde serum ve şırıngayla beslenen Faruk’un şimdi kendi başına kuru mama yiyebildiği ve yürüyebildiği belirtildi. Nathur, Faruk’un kan değerlerinin düzelmekte olduğunu ve kemiklerinin tam kaynaması için 2 hafta daha kafeste kalması gerektiğini ifade etti.

İstanbul’da kedi Faruk’u pencereden atan Ferhat A. gözaltına alındı

You may also like

Comments

Comments are closed.