EmekManşet

Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan TARİŞ çalışanları: Mücadelemiz devam edecek!

0

TARİŞ’te 7 çalışma arkadaşlarının işten atılması üzerine direnişe geçen 65 kişi gözaltına alındı ve saatler sonra bırakıldı.

İzmir’de Çiğli Organize Sanayi Bölges’nde yer alan TARİŞ fabrikasında 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarıldı. İşten çıkarmaların devam edeceği öngörülen fabrikada işçiler servisleri ile dönmeyerek fabrika içinde eyleme başladı. Atılan işçilerin geri alınması ve sendikanın tanınması talebiyle direnişe geçen işçiler, fabrika önüne gelen çevik kuvvet ekiplerince gözaltına alındı. Direnişteki işçilerle beraber Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Genel-İş İş Yeri Temsicisi Eren Bilgen, Genel-İş 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, Genel-İş 2 Nolu Şube Yöneticisi Bayram Kesgin, Birleşik Metal-İş İş Yeri Temsilcisi Sedat Sadak, Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek ve Akar Tekstil İş Yeri Temsilcileri gözaltına alındı.

Sabaha karşı serbest bırakılan TARİŞ işçileri, 7.30 da yeniden fabrika önünde bir araya geldi. Burada açıklama yapan DİSK/Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, “Hukuksuzluğun sorumluları bunun hesabını verecekler. Atılan işçilerin geri alınmasını ve sendikamızla diyaloğa geçilmesini istiyoruz. Diyaloğa yanaşmazlarsa mücadelemiz devam edecek” dedi.

Gözaltına alınıp serbest bırakılanlar arasında Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Genel-İş İş Yeri Temsicisi Eren Bilgen, Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, Genel-İş 2 No’lu Şube Yöneticisi Bayram Kesgin, Birleşik Metal-İş İş Yeri Temsilcisi Sedat Sadak, Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek, Genel-İş 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Ümit Gültekin ve Akar Tekstil İşyeri Temsilcileri de var.

Gıda-İş’e üye olduğu için TARİŞ’ten atılan işçilerden Murat Yılmaz, fabrika yönetiminin işçinin iradesini tanımayarak sendikayı kabul etmediğini belirtti ve ekledi, “Patron, sendikaya üye olmamızı engellemek için bize baskı uyguladı. Akşam 17:30 sıralarında 7 işçi işten atıldı ve gerekçe olarak kadro fazlalığı gösterildi. Ancak biz işten atmaların sendikal faaliyetlerimiz gerekçesiyle olduğunu biliyoruz. Tüm kamuoyundan ve demokrasi güçlerinden, atılan tüm işçiler geri alınana ve sendika tanınana dek sürecek direnişimize destek vermelerini bekliyoruz.”

TARİŞ’te örgütlü olan DİSK/Gıda-İş işten atmalara ve gözaltılara karşı bugün saat 11.00’de fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirileceğini duyurdu.

 

(Gazete Duvar, Evrensel)

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.