Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiManşet

Gönüllüler ve aktivistler, 2024’e orman nöbetini sürdüren İkizköylülerle girecek

0
Fotoğraf: @ikizkoydireniyo / X

Muğla İkizköy‘deki Akbelen Ormanları’nda termik santrallere kömür sağlamak için yapılan kıyım ve dinamit patlatmaları nedeniyle nöbetlerini sürdüren gönüllüler ve ekoloji aktivistleri, 2024’e girerken de nöbet alanında olacaklarını belirterek, herkesi kendileriyle birlikte İkizköy’e çağırdı.

Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığında kurulan YK Enerji şirketi, jandarma korumasında ormanda binlerce ağacı kestikten sonra şu sıralarda var olan dev maden alanını ormanı yok ederek genişletmek için dinamitle patlatmalar yapıyor ve bu köy halkının evlerine, bahçelerine ve zeytinliklerine büyük zarar veriyor.

İkizköy halkının mücadelesine destek olmak amacıyla ’31 Aralık’ günü Akbelen nöbet alanında olma çağrısında bulunan gönüllüler şunları söyledi: ”Yıllardır İkizköylülerin mücadelesi tüm engellemelere rağmen devam ediyor ve devam edecek. Tek amaçları evlerini, topraklarını , zeytinlerini ve ağaçlarını korumak olan İkizköylülerle dayanışmaya gidiyoruz.”

Şirketin sabah akşam demeden köylülerin evlerinin hemen dibinde dinamitler patlattığını söyleyen yurttaşlar şunları söyledi:

Bu insanlık dışı katliama karşı İkizköylülerin yanında olduğumuzu bu önemli günde de göstermek istiyoruz. Bu sebepten dolayı yıl başında akebelen nöbet alanında olacağız.”

akbelen yılbaşı

İllüstrasyon: Yasemin Sayıbaş Akyüz

Ne olmuştu?

Limak, IC-İçtaş ortaklığındaki YK Enerji‘nin işlettiği Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine linyit arzı oluşturmak için ağaçları bir bir kesilen Akbelen Ormanı için iki yılı aşkın bir süredir nöbet tutuluyor. 24 Temmuz’da başlayan büyük kıyımın ardından yöre halkı ve onlara desteğe gidenlere yönelik sert müdahale, gözaltılar ve darpla sürdü. Jandarmanın barikat kurduğu ormandaki nöbet alanına kimi zaman hijyen için kullanılan su tankerleri, kimi zaman seyyar tuvaletler alınmadı.

Nöbet alanlarına da müdahale yapılmasına rağmen, Akbelenliler ormanlarını korumak için nöbetlerini ve mücadelelerini halen devam ettiriyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.