Kültür-SanatManşet

Gomidas 150. doğum yıldönümünde Kumkapı’da anılacak

0

2019 yılı Ermeni müzikolog, besteci Gomidas Vartabet’in 150. doğum yıldönümüydü. UNESCO’nun takviminde de yer alan Gomidas’ın 150 doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında bütün dünyada ve Türkiye’de yıl boyunca çeşitli anma programları düzenleniyor. İstanbul’daki ilk etkinlik 7 Ekim’de CRR Konser salonunda düzenlenen” Aydınlık Sabahın Sesi” konseriydi.

8 Kasım’da GOMİDAS bu kez çok daha ilginç bir etkinlikle Kumkapı’da anılacak. Anma programı öncesinde proje yöneticisi; Karanlık İşler’den Nuri Kaya ve programın sanat yönetmeni Artür Bağdasaryan’ı iki hafta önce Açık Radyo’da “Babil’den Sonra” programımda konuk etmiştim. Program kaydını şuradan dinleyebilirsiniz.

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin himayesinde düzenlenen etkinlik 8 Kasım Cuma 20:00’da bir kokteylle başlayacak. Konser öncesi Gomidas Enstalasyon/ Sergisi gezilebilecek.

Bu yıl Karanlık İşler tarafından sekizinci kez düzenlenecek olan anma programı mekân seçimi ve katılımcı müzisyenler açısından davetlilere farklı bir deneyim vaat ediyor. Bariton Artür Bağdasaryan’ın sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek olan konserde Gülay Aslan, Merih Aşkın, Serhat Ayebe, Talar Silelyan Bağdasaroğlu, Fırat Çakılcı, Faruk Çalışkan, Raffi Derkevorkyan, Arat Dink, Herman Hıdır, Diren İnaç, Sevan İnyapan, Murat İçlinalça, Nurhak Kılagöz, Şahin Korku, Yaşar Kurt, Adem Tosunoğlu, Canberk Ulaş, Sevda Bozbey Yılmaz, Peyda Yurtsever, Şef Edvin Galipyan yönetiminde Acapella Erkekler Korosu ve 3×2 grubu (Ruşencan & Osmancan Acet, Kerim & Selim Altınok ve Deniz & Derya Ulkat) çalgılarıyla ve sesleriyle zifiri karanlıkta, Gomidas için şarkılar söyleyecekler. Konserin metin okumalarını Tilbe Saran’ın sesinden dinleyeceğiz.

Anma konserine katılım için davetiyelerinizi 6 Kasım Çarşamba akşamına kadar 0532 342 25 38 numaralı telefonu arayarak veya [email protected] adresine yazarak edinebilirsiniz.

Uzun zamana yayılmış çok yoğun bir emekle hazırlanan bu çok farklı-sıra dışı müzikal etkinliği kaçırmamanızı öneriyorum.

Detaylı bilgi için tıklayın 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.