ManşetTürkiye

Gölge muhalefet Başbakan’ın peşinde

0

Seçilmiş öğrenciler Erdoğan’la birlikte Erzurum’a davet edildi. Seçilmeyenler ise davet beklemeden yollara düşecek.

Toplantıda üniversite konseylerinin başkanları, genç girişimciler gibi yine ‘seçilmiş’ öğrenciler olacak. Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç- Sen), Öğrenci Kolektifleri ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yine toplantı dışı kaldı. Ancak onlar yine de taleplerini iletmek için Erzurum yollarına düşecek.

Genç-Sen, Öğrenci Kolektifleri ve TGB’ye göre aylar öncesinden planlanan toplantının Erzurum’a alınması bile bir şeyleri kaçırmaya çalıştıklarının göstergesi. Hazırladığı dosyayla Erzurum’a doğru iki otobüsle dün yola çıkan Genç-Sen, toplantıya girme talebinde bulunacak.

TGB 60 üniversiteden 150 öğrenci kulübü ve derneğinin başkanını Erzurum’a götürecek. Öğrenci Kllektifleri, 250 sayfalık üniversite raporunu sunmak isteyecek. Genç-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Emre Öztürk “Sürekli öğrenci temsilcilerini toplantılara alıyorlar. Ancak öğrenci temsilciliği işleyen kurumlar değil” derken Öğrenci Kolektifi sözcüsü Neval Kösedağı “İlişki kurulan kişiler de taleplerimizi temsil edecek kişiler değil“ diye konuşuyor. (Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.