ManşetTürkiye

Gökçek’ten TBMM köşesine “manidar” anıt

0

Basliksiz-2Meclis’in önündeki kavşağa Ankara Belediyesi’nin yaptırdığı kol saati heykeli Meclis gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Çağlayan’ın 700 bin TL değerindeki kol saatini anımsatarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Sanki misilleme yaparcasına TBMM’nin karşısına rüşvetin sembolü olarak bilinen kol saatinin yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yöneltti.

Meclis’in önündeki kavşağa belediye tarafından yaptırılan kol saati heykeli, milletvekillerine 17 Aralık operasyonunun simgelerinden eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a rüşvet olarak verildiği belirtilen 700 bin liralık saati çağrıştırınca Meclis gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Çağlayan’ın 700 bin TL değerindeki kol saatini anınmsatarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “TBMM’nin karşısına rüşvetin sembolü olarak bilinen kol saatinin yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz”sorusunu yöneltti.

30 Mart yerel seçimlerinden önce Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentin değişik noktalarına dekoratif saatler yaptırdı. Saatler için iki farklı ihaleye çıkıldı. 34 saat için 5 milyon 812 bin TL, 16 saat için 4 milyon 238 bin TL para harcandı. Bu saatlerin bir kısmının açılışı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleşti. Proje kapsamında Ankara’nın bir tek noktasına, TBMM ile Genelkurmay Başkanlığı arasında kalan ve Ankara’nın yoğun olarak kullanılan kavşağa 4 taraflı altın kol saati heykeli yapıldı.

Misilleme yaparcasına…

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda istifa eden eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın 700 bin TL’lik kol saatini rüşvet olarak aldığı iddiasını anımsatan heykel, TBMM gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “17 Aralık yolsuzluk operasyonu esnasında hükümetinizin bir bakanına 700 bin TL’lik kol saati hediye edilmesi ulusal basında ve ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı. İnsanların yiyecek ekmek bulamadıkları bir ülkede bakanın 700 bin TL’lik saat takması taraflı tarafsız her kesimde büyük tepki yarattı. Durum bu şekildeyken kol saatinin rüşveti çağrıştığı bilinirken sanki bir misilleme yaparcasına TBMM’nin karşısındaki Genelkurmay Başkanlığı’nın bulunduğu meydana kol saatinin yapılması uygun olmamıştır. TBMM’nin Genelkurmay Başkanlığı ile kesiştiği Dikmen Caddesi üzerindeki kavşak güzergâhında Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yaptırılan kol saati rüşvetin sembolü olarak değerlendirildi”yorumunu yaptı.

Bayraktutan, Bakan Ala’ya “TBMM’nin karşısına rüşvetin sembolü olarak bilinen kol saatinin yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz, anılan güzergâhta kol saatinin kaldırılması ile ilgili bir talimatınız olacak mıdır” sorularını yöneltti.

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.