Doğa MücadelesiManşetYerel

Go-kart pistine karşı mücadele eden Güzelbahçeliler şimdilik kazandı

0

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde Yelki Mahallesi‘nde tarım arazisi ve asırlık zeytin ağaçlarının üzerine yapılması istenen go-kart pistine karşı çıkan yaşam savunucuları ve STK’lar, CHP’li belediyeler ve milletvekilleriyle birlikte günlerdir çadır nöbeti tutarak verdiği mücadeleyi kazandı, asfalt makineleri alandan çekildi.

‘Vali desteğiyle asker gönderdiler’

Günlerdir köpeğiyle beraber alanda nöbette olan Deniz Bajin BirGün‘den Berkay Sağol‘a konuşarak şunları söyledi:

Bu alana pist yapılmaması için üç yıldır mücadele ediyoruz ve bir haftadır çadırlarla nöbetteyiz. Tarım arazisinin üzerine asfalt dökülmek isteniyor. O toprağa asfalt döküldükten sonra bir daha o topraktan verim alınamayacak. Biz buna engel olmak istedik. Buranın uygun olmadığı söylenmesine ve pist için başka bir alan ayarlanmasına rağmen ilginç bir şekilde ısrar devam ediyor.

Belediye başkanları bize destek olunca pistin sahibi Mehmet Yaman da gidip İzmir Valisi‘nden destek aldı ve buraya silahlı asker gönderdiler. Bize karşı, sivil halka karşı silahlı askerler karşımıza geçti ve hiçbir yere hareket etmemize izin vermediler. Mehmet Yaman bize, burada nöbet tutan herkese hakaretler etti.

Şimdi “küçük de olsa” bir zafer kazandıklarını söyleyen Sağol “Mücadeleye ve doğayı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılmak istenen go-kart pistinin hemen yanında bulunan sitenin sakinlerinden Nuray Kavcar bölgenin 1. Derece Doğal sit alanı gözükmesine rağmen, çok kısa bir sürede alanla ilgili iki farklı plan hazırlandığının altını çizdi, bunun kendilerinde şüphe uyandırdığını söyledi.

‘Rehavete kapılmamalı’

Bilirkişi raporunun kendilerini haklı çıkardığını belirten Güzelbahçe Çevre Derneği (GÜLDER) Başkan Yardımcısı Deniz Özdemir de çevrecilerin kazandığını vurguladı ve  “Çevreye duyarlı olan herkes yaklaşık bir haftadır burada mücadele ediyor. Yapılan hukuksuz işlemlerden sonra destek daha da büyüdü. Şimdi yargıdan yürütmeyi durdurma kararı bekliyoruz. Şimdilik çevreciler kazandı” diye konuştu.

Günlerdir alanda geceli gündüzlü nöbette olduğunu söyleyen Güzelbahçe Belediyesi Meclis Üyesi Aras Kaynarca ise rehavete kapılmamak gerektiğini, iş makinalarının tekrar geleceğini ancak kendilerinin bölgede kalarak  “her zaman mücadeleye devam edeceklerini, ağaçları ve tarım alanını savunacaklarını” ifade etti.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de mücadelenin halkın yoğun desteğiyle oluştuğunu söyledi ve mücadelelerinin süreceğini belirtti:

Yine söylüyoruz bu proje yanlıştır. Yeri Güzelbahçe değildir. Güzelbahçe’ye yapılan hiç bir yatırımın karşısında değiliz fakat bu yatırım Güzelbahçe için doğru bir yatırım değildir. Asırlık ağaçların olduğu, doğanın en güzel yerlerinden biri olan bu alan Go-Kart için uygun değildir.

Doğaseverler kazandı. Haklı mücadelemizin sonuna kadar sürdüreceğiz. Güzelbahçe’den go-kart mevzusu tamamen kalkana kadar mücadelemiz sürecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.