ManşetMedya-İnternet

Gmail, Hotmail’i bitirdi

0

Hotmail tarih oluyor…

Microsoft, elektronik posta hizmeti Hotmail’i kaldırarak yerine sosyal medyaya uyumlu Outlook’u devreye sokmaya hazırlanıyor. Amaç Gmail ile pazar payını artıran Google karşısında rekabet gücünü koruyabilmek.

Yeni elektronik posta hizmeti, Hotmail’den farklı olarak Facebook, Twitter, LinkedIn gibi sosyal medya ağlarına uyumlu olacak. Kullanıcı, sosyal medya ağları üzerinden kendisine gönderilen mesajları elektronik posta kutusunda görüntüleyebilecek. Outlook üzerinden de Facebook gibi sosyal medya ağlarına mesaj gönderilebilecek. İsteğe göre sosyal medyadaki bağlantılar Outlook adres defterine veya Outlook’taki adresler de sosyal medyaya aktarılabilecek.

Microsoft, yeni elektronik posta hizmetini kısa süre önce satın aldığı, internet üzerinden sesli ve görüntülü bağlantı kurma imkânı sağlayan Skype ile de uyumlu hale getirmeyi hedefliyor. Buna göre elektronik posta hesabı üzerinden mesajlaşmak, telefon görüşmesi ve görüntülü görüşme yapmak mümkün olacak.

Yeni elektronik posta hizmetinin akıllı telefonlar üzerinden kullanıma da Hotmail’e göre daha uyumlu olacağı belirtiliyor.

‘Elektronik postayı yeniden keşfetmek’

Microsoft yöneticisi Chris Jones konu ile ilgili açıklamasında “E-mail’i yeniden keşfetmenin zamanı geldi” dedi. Son sekiz yılda bir güncelleme yapmadıklarını kaydeden Jones, “modern, ağlarla birleşebilen, akıllı, güçlü, kontrol edilebilir bir posta hizmetini” devreye sokarak bu durumu değiştirmek istediklerini belirtti.

Hotmail kullanıcılarının yeni hizmete geçme konusunda önümüzdeki aylarda bilgilendirileceği belirtiliyor. Jones, yeni uygulamanın bir “ön izleme” aşamasında olacağını ve kullanıcıların Microsoft ile deneyimlerini paylaşmaları, muhtemel hata ve eksiklikleri bildirmeleriyle Outlook’un mükemmel hale getirileceğini kaydetti.

1996 yılında kurulan Hotmail’in tüm dünyada 324 milyon kullanıcı ile dünya pazarının yüzde 36’sını elinde tuttuğu belirtiliyor. Ancak Google’ın Gmail’i kullanıma sokmasından beri Hotmail’in kullanıcılarının birçoğunu kaybettiği kaydediliyor. Google dünya pazarında yüzde 31’lik, Yahoo Mail ise yüzde 32’lik bir paya sahip.

DTürkçe

AFP/Reuters, EC/BK

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.