ManşetTürkiye

“Gezi Fenomeni” kitabının yazarına Erdoğan’a hakaretten hapis

0

Gezi eylemlerinin siyasi ve sosyolojik analizlerini içeren ‘Bireyselleşme ve Demokrasi: Gezi Fenomeni’ kitabında, eylemcilerin sloganlarına ve duvar yazılarına yer veren Erol Özkoray, 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Gerekçe ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a basın yoluyla hakaret.

18 erol özkoray

Gezİ Parkı eylemlerine ilişkin siyasi ve sosyolojik analizler içeren ‘Bireyselleşme ve Demokrasi: Gezi Fenomeni’ isimli kitabında duvar yazılarına ve sloganlara yer veren Erol Özkoray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. İstanbul 2’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Erol Özkoray ile daha önce dosyaya mazeret ve sağlık raporu sunan avukatı Sennur Baybuğa katılmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ise avukatı Ferah Yıldız temsil etti. Özkoray’ın avukatının mazeretinin reddedilmesini talep eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız, “Karşı tarafın amacı davayı sürüncemede bırakmaktır. Daha önce de süre istemişti. Raporu kabul etmiyoruz, mazereti reddedilsin. Sanığın davaya konu kitabı kamuya yararlı kitap değildir. Aksine küçük düşürücü bir kitaptır. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Erol Özkoray’ın avukatının mazeretini reddederek davayı karara bağlayan mahkeme, Özkoray’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a basın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.