GündemManşet

Gezi direnişine şiddetli müdahale – İstanbul’da on binler ayakta [Güncelleme]

0

Boğaz köprüsü 16 Haziran 2013 - 04:30

Gezi Parkı direnişine bu akşam 21:00 itibariyle müdahale eden polis parka gaz bombaları ve tazyikli suyla girdi. Başbakan Erdoğan’ın parkı boşaltın uyarısından sonra, Parkta binlerce insan ve çocuklar da varken yaşanan müdahalede çok sayıda yaralı var. Pois yaralıların sığındığı Divan otele de girdi ve gaz bombası attı. Taksim çevresinde çok sayıda yaralı var. Sosyal medya ve çevredeki arkadaşlarımızdan aldığımız güvenilir haberlerle güncelleme yapıyoruz.

Vice muhabiri Taksim’den canlı yayın yapıyor http://new.livestream.com/accounts/45219/events/2161341

BBC’nin müdahaleyle ilgili yayınladığı fotoğraflar için TIKLAYIN

Doğan Haber Ajansı’nın müdahaleyle ilgili yayınladığı fotoğraflar için TIKLAYIN

Mecidiyeköy 16 Haziran 2013 saat 04:35

04:40 – Mecidiyeköy’de çok sayıda jandarmaya ait kamyon görülüyor.

04:38: Gazeteci Serkan Ocak: “Harbiye Şişli tarafinda çatışmalar biteceğine daha da artıyor. 2 jandarma toması geldi takviye. Polisler kalabalığı Mecidiyeköye dogru kovalıyor.”

Taksim'e yürüyen göstericiler Boğaz Köprüsü üzerinde - 04:20

04:24 – Polis ve jandarma barikatını aşan on binlerce kişi Boğaziçi Köprüsü üzerinde Taksim’e yürüyor.

04:08 – Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü Murat Çekiç: “İhlal edilmeyen uluslararası anlaşma kalmadı”

03:54 – Sıraselviler’den canlı yayın için TIKLAYIN

03:50 – Harbiye ve Boğaz köprüsünde jandarmanın da müdahaleye katıldığı bildiriliyor.

03:20 itibariyle Nişantaşı

03:33 – Nişantaşı, Harbiye, Pangaltı ve Valikonağı’nda çok yoğun gaz altında. Muhabirimiz her zamankinden farklı ve çok yakıcı bir gaz kullanıldığını bildiriyor. Sokakta durmak çok zor. Ancak şu anda sokaklar tekrar dolmaya başlamış. Binlerce insan var. Amerikan Hastanesi yaralıları kabul ediyor.

03:28 – Gece 03:14 itibarıyla teyid ettiğimiz habere göre Boğaz Köprüsü Anadolu Yakası girişine gelen göstericilere polis gaz bombalarıyla müdahale etti.

03:23 – Alman Hastenesi’ne gaz bombası atıldı. Hastaneye sığınan göstericiler ve yatan hastalar zor durumda.

03:19 – Gazeteci İsmail Saymaz: “Bugün benim bulunduğum çevre ve an itibariyle polise bir taş bile atılmadı. gördüğüm en barışçıl direnişti. buna dahi tahammül edilmedi.”

Boğaz köprüsünün girişi 03:14

03:15 Gaziosmanpaşa ve Gazi mahallesinden gelen yürüyüşçülere Okmeydanı’nda polisin tekrar saldırdığı fakat kitlenin dağılmadığı bildirildi.

02:44 -Olay yerinde bulunan arkadaşımızdan aldığımız bilgiye göre 02.30 itibari ile Valikonağı caddesinde yoğun biber gazı var. Polis cadde üzerinde düzenli olarak biber gazı atıyor. Birçok yaralı var; Amerikan hastanesi yaralılara destek oluyor. Nişantaşı City’s ise insanları polise teslim ediyor.

Alman Hastanesi'nin bahçesi

02:42 – Altunizade’de polis kalabalığa gaz bombasıyla müdahale etti.

02:39 – Yeni Twitter hashtagi şu anda dünya çapında 1 numaralı trend topic #TürkiyeSokakta

02:29 – Nişantaşı’nda Valikonağı caddesinde binlerce kişi protestoya devam ediyor.

01:46 – Boğaz köprüsüne doğru yürüyen binlerce kişiye Uzunçayır yakınında polis tarafından gaz bombalarıyla müdahale edildi.

01:44 – İstanbul Tabip Odası’ndan Dr. Ali Çerkezoğlu “Plastik mermi ile yaralanan insanlarla muhattap oldum” dedi.

01:40 itibariyle Uzunçayır

01:31 – Nişantaşı Tunaman çarşısının önüne Amerikan Hastanesi’nin revir kurduğu ve civardaki yaralıların oraya yönlendirilebilceği bildirildi.

01:18 – İstanbul Barosu’ndan duyuru: Delil niteliği olan bütün resim ve kayıtları [email protected] adresine atabilirsiniz. Hepsi arşivleniyor.

01:10 – Sıraselviler’de bulunan Alman Hastanesi”nin bahcesine gaz bombası atıldı.

01:08 – Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cladua Roth’un ZDF kanalına verdiği bilgi: “Olanların canlı tanığıyım. Savaş gibiydi. Kadın ve çocuk demeden gaz bombası atıldı”.

Boğaz köprüsü yolunda, Anadolu yakasında biriken on binler

01:04 – Açık Radyo canlı yayında. http://acikradyo.com.tr/ DHA canlı yayında http://www.dha.com.tr/dhayayin/

00:52 – Nişantaşı’nda toplanan on binlerce kişi Taksim’e yürüyor. Orada bulunan bir kaynaktan aldığımız bilgiye göre Askeri Müze önünde bulunan TOMA’lardan kalabalığa gaz bombası atılıyor.

00:45 – Acıbadem Fulya Hastanesi’nin  yaralıları kabul ettiği ve ücretsiz olarak müdahale edildiği bildiriliyor.

00:40 – Boğaz köprüsü girişinde on binlerce insan Taksim’e doğru yürümek için köprünün açılmasını bekliyor.

00:32 – Divan Otel’deki çocuklar için bir blog açıldı http://divandakicocuklar.wordpress.com/

İçine gaz bombası atılan Divan Otel'in görünümü

00:29 – Gazi mahallesi TEM üzerinde, Harbiye’de ve Kadıköy çevreyolu girişinde on binlerce insan Taksim’e yürüyor.

00:23 – Sıraselvilerde toplananlara polis şiddetli müdahalede bulundu. Sırselvilerdeki protestoculardan bir kaynağımızdan aldığımız habere göre TOMA’lar Alman Hastanesi’nin önüne kadar gelmiş durumda ve toplanan kalabalığa sürekli gaz bombası atıyor. Zaman zaman gerileyen kalabalık dağılmıyor.

Harbiye'den Taksim'e yürüyen kalabalık

00:21 TTB Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Vali Mutlu’nun açıklamalarını yalanladı. Çerkezoğlu, yüzlerce yeni yaralının bulunduğunu bildirdi.

00:15 – Ulus Liv Hospital hastanesi resmi twitter hesabında duyurdu: “Ülkemizde yaşanan üzücü olaylardan dolayı hastanemizin tüm yaralılara ücretsiz olarak hizmet vereceğini önemle duyururuz.”

Harbiye - 00:20

00:10 – On binlerce kişinin Kadıköy’den yürüyerek Boğaz köprüsüne yönelmesi üzerine köprünün TOMA’lar tarafından kapatıldığı bildiriliyor.

00:08 – Divan Otel içindeki doktor arkadaşımızdan gelen son bilgilendirme: “Şimdi revirdeyim. Çeşitli düzeyde birkaç yüz yaralı var” Yakın mesafeden gaza maruz kalan Milletevkili Sezgin Tanrıkulu’nun da revirdeki yaralılar arasında olduğu bildiriliyor.

00:02 – Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth da şu anda Divan Otel’de bulunuyor.

00:01 – CHP milletvekilleri Melda Onur, Bihlun Tamaylıgil. Erdoğan Toprak, Süleyman Celebi ve CHP İstanbul il başkanı Oguz Salıcı Divan Otel’de bulunuyorlar.

23:50 – Vali Mutlu’nun açıklaması:

“Gezi Parkı’ndaki çocuklarımız ile ilgili hiçbir sıkıntı olmamıştır. Müdahale bile demenin ağır kaçacağı bir boşaltım harekatı olmuştur”

21:20 – Divan Otel’deki bir kaynak: Divan Otel’de çok sayıda yaralı var. Üst katlarda çok sayıda insan sıkışmış durumda. Otele gaz atılırsa facia olur.

Müdahaleden etkilenen çocuklar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.