Doğa MücadelesiManşet

Gerzeliler yaşamı savundu

0

Gerze‘de bugün Türkiye‘nin dört bir yanından yaklaşık on bin kişi Anadolu Grubu‘nun kurmak istediği termik santrale karşı bir aradaydı.

Bugün Sinop’un Gerze ilçesinde yaklaşık on bin kişinin katıldığı mitingde Anadolu Grubu’nun Sinop, Gerze’de kurmak istediği kömürlü termik santral protesto edildi. Mitinge Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden yaklaşık on bin kişi katıldı. Yeşil Gerze Platformu (YEGEP) tarafından düzenlenen mitinge Yeşiller Partisi, Ekoloji Kolektifi, Greenpeace gibi kurumlar başta olmak üzere bir çok siyasi parti, sivil toplum örgütü de katılım gösterdi. ‘Gerze kömür istemiyor’, ‘Gerze halkı yalnız değildir’ gibi sloganların atıldığı miting barışçıl bir şekilde sona erdi.

Mitingde konuşan Gerze Belediye Başkanı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Mitinge katılanlara ‘hoş geldiniz’ diyerek selamladı. Denizi, havası, suyu, insanları tertemiz olan Gerze’yi kirletmeye kasteden termikçi şirketi protesto ettiklerini söyleyen Belovacıklı “Halkımızın bu karalı direnişi olduğu müddetçe buraya termik santral yapamayacaklar. Mücadelemize katılan destek veren herkesi selamlıyorum” dedi.

DESTEK MORAL VERDİ

YEGEP Sözcüsü Şengül Şahin ise 3 yıldır Gerze’yi termik santral ile kirlettirmemek için gecelerini gündüzlerine kattıklarını vurgulayarak “Yaykıl köyünde her daim nöbete kalarak mücadele vermekteyiz. Mücadelemize üniversite öğretim üyelerinden, diğer termik santral karşıtı platformlardan, Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan, Karadeniz İsyandadır Platformu’ndan, gençlik örgütlerinden, siyasi partilerden, sendikalardan, kitle örgütlerinden destekler geldi, hepsine teşekkür ederim. Biz de bu destek ve kararlılık olduğu sürece bu santrali kurdurmayacağız” diye konuştu.

Yaykıl Muhtarı Ahmet Tiryaki, tüm ülke çapında gelen desteklerin kendilerine moral verdiğinin altını çizerek “Termik santrale karşı mücadelemizde ölmek var dönmek yok diyoruz. Termikçi şirket buraya santral yapamayacağını görsün ve defolup gitsin. Öyle üç beş kişinin tarlasını satın almak ile bu işin başarılamayacağını görsün, parayla emellerine ulaşamayacağını görsün” dedi.

(Yeşil Gazete, Cumhuriyet, Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.