Kategoriler: ManşetTürkiye

Gereği Düşünüldü: Cuma, 22.30

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, ilk davasını okula karşı açacak. Fakat söz konusu davadan önce, bir kampanya açıyorlar. Genç hukukçular, 29 Haziran Cuma, 22.30’da, Twitter’da hakkını arayacak.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, okulun ağır sınav sistemi, yanlış sınav tarihleri, vb. uygulamaları ve dekanlığın genel tavrı sebebiyle oldukça rahatsız. Bunun için dekanlığa ve rektörlüğe defalarca dilekçilerle başvurmuşlar. Rektörlüğe giden dilekçeler “buna dekanlık bakıyor” bahanesi ile geri dönmüş. Dekanlığa giden dilekçeler ise, “Öğrenci İşleri Bürosu”na takılmış. Dilekçelerin çoğu dekanlığa ulaştırılmamış. Öğrenci sorunları çözmesi gereken “Öğrenci İşleri”, sorunların ifade edilmesini engellemiş. Hukuk öğrencileri, fakültenin bürokrasisine takılmış. Öğrenciler, avukat olamadan “davacı” olmuşlar.

Gençler bunun üzerine, son çare olarak sosyal medyayı kullanmaya karar vermişler. Öğrencilerden C. , Marmara Üniversitesi öğrencilerinin sosyal medya eyleminden esinlendiklerini ancak bunun biraz daha farklı bir şey olduğunu söyledi. C. , eylem ile ilgili olarak şöyle bilgi verdi:

Öğrencilerin başarı istatistikleri düşüyor

“Yükseköğretim Kurulu’nun 19.06.2012 tarihli toplantısından çıkan tebliğ hükümleri çerçevesinde tüm okullara bütünleme sınavı hakkı tanınması kararı çıkmıştır. İlgili karar tüm üniversite rektörlerine dağıtım şerhini içermektedir. Kararda yer alan bir diğer ibare ise ” yaz okulu uygulamasına bakılmaksızın” olmuştur. Yaz okulu uygulaması olan üniversiteler, yaz okulu uygulamasını, bu yaz da devam ettirip, bütünleme sınavlarını eylül ayı dolaylarında yapma kararı almışlardır. Bilindiği üzere fakültemizde yaz uygulaması yok ve yıllık derslerin tüm ağırlığı finallere ve finallerden sadece bir hafta sonraki bütünlemelere yüklenmektedir. Bu dönem getirilen yıllık ders uygulamasının fakülte öğrencilerine getirdiği yükün faturası başarılı/başarısız öğrenci istatistiklerinde açıkça görülmektedir. Ayrıca fırsat eşitliği ilkesinin gereği olarak da hem yaz okulu uygulaması, hem de eylül ayı bütünlemeleri yapacak okulların örnek teşkil etmesi gerektiğine inanıyoruz. Eylül ayı bütünleme uygulamasının hem fırsat eşitliği ilkesine uygunluk açısından, hem de yıllık ders sistemine geçişte öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti gidermek açısından, fakültemiz öğrencilerine de uygulanmasını dekanlıktan talep ediyoruz.”

 #istanbulhukukadaletistiyor

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi