İklim KriziManşet

“Gerçeği yay, yalanı defet”

0

İklim değişikliği hakkında doğruların yayılması, yalanların ise ifşa edilmesini amaçlayan sosyal medya platformu “Reality Drop” sitesi açıldı.

İklim değişikliği hakkında bilimsel anlamda doğru haber ve yazıların sosyal medyada yayılmasını ve daha fazla okunmasını, yalanlara dayalı inkarların ise “yerin dibine sokularak” ifşa edilmesini amaçlayan Reality Drop, interneti tarayarak kullanıcılarına günün ve haftanın “iyi” ve “kötü” yazılarını sunuyor.

Böylece kullanıcılar, yalan ve inkar üzerine kurulu yazıların altına Reality Drop’un kendileri için derlediği bilimsel verileri ve bunların bulunduğu linkleri de koyarak yorum yapabiliyor.

 

Reality Drop (Hakikatin yayılması) sitesine kayıtlı kullanıcılar, yaptıkları her eylemle sanal puanlar da kazanarak profillerini yükseltebiliyor. Diğer bir deyişle, site kullanıcılar arasında tatlı bir rekabet ve oyun havası da yaratmaya çalışıyor.

Reality Drop kurulalı bir kaç ay olsa da son zamanlarda giderek artan bir kullanıcı kaydına var.

Şu anda Facebookta 150.000’den fazla takipçisi olan sitenin neden büyük ilgi gördüğü sorusunun cevabı ise, ABD’li ünlü şarkıcı Jason Mraz’ın etrafındakilere ve sosyal ağlardaki takipçilerine gönderdiği şu mektupta gizli olabilir:

“Değerli dostlarım, iklim değişikliği diye bir şey olmadığı konusunda saçma sapan yazılarla çok sık karşılaşıyorum. Bunlar beni çileden çıkarıyor! Bu yalanlara karşı koymak, doğruları yaymak istiyorum. İşte bunu yapabilmek için yeni bir çevrimiçi araç var, Reality Drop. Burada bilim insanlarının on yıllardır devam eden araştırmalarından gelen GERÇEK bilgi var, hükümetler veya şirketlerin ürettiği laflar değil. Bir dene lütfen.”

Reality Drop, ABD eski başkan adayı ve iklim aktivisti Al Gore’un da kurucuları arasında olduğu Climate Reality Project (İklim Hakikati Projesi) tarafından oluşturuldu. Yapımında iklim değişikliğine karşı mücadele verenler için önemli bir başvuru kaynağı olan Skeptical Science sitesiyle beraber çalışıldı. Sitenin tasarım ve kodlamasını ise Arnold Worldwide yaptı.

Reality Drop’u ziyaret etmek ve kayıt olmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)


More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.