Ekolojiİklim KriziManşet

Gençler Konya’da iklim krizine karşı bir araya geldi

0

Green Collar: ECO Youth Projesi 30 Mayıs – 7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirildi.

Genç bakış açısı ile toplumsal sorunlara çözüm üretmeye çalışan bir gençlik derneği olan Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER), bir KA152 Erasmus+ projesi olan Green Collar: ECO Youth Projesi’nin Türkiye ortağı oldu.

Proje kapsamında küresel çaptaki iklim krizini dünya gençleri ile birlikte anlamak, çözüm yolları bulmak ve bu yolların uygulanmasının amaçlandığı bildirildi. Projede, dört farklı ülkeden 21 çevreci genç, yedi gün boyunca dünyanın sorunlarını konuştu, tartıştı ve bu sorunlara çözüm üretmeye çalıştı.

Uluslararası çevre sözleşmesinin incelendiği, simülasyon çalışmalarının ve plogging aktivitesinin gerçekleştiği bu projede gençler ayrıca UN Climate Summit faaliyeti ile, farklı ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki politika ve eylemlerini tartıştı.

Proje süresince farklı toplumları ve kültürel özellikleri gözlemleme fırsatı bulan gençler 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yaptıkları Let’s Do It! faaliyeti ile de farkındalık uyandırmayı amaçladı. Gençler ayrıca doğa ve insan arasındaki bağı yenilemek için psikodramayı deneyimledi.

Yedi gün boyunca iklim değişikliği üzerinde tartışan ve fikir üreten genç çevreciler, proje süresince “Zero Waste” ilkesiyle ilerleyerek tüm etkinlikleri sıfır atık ile gerçekleştirdiğini bildirdi.

İklim değişikliği ve çevre sorunları temalı içerikler ile farkındalık oluşturulması planlanan Green Collar: ECO Youth YouTube kanalı da projenin çıktılarından biri oldu. Ayrıca proje sonunda Eco-Deal sözleşmesi oluşturuldu.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.