COP25İklim KriziManşet

Genç Thunberg konuştukça yaşlı, inkarcı erkekler çileden çıkıyor

0

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Brezilya’nın kuzeydoğusundaki Maranhão eyaletinde Guajajara kabilesinin iki liderinin, yoldan geçen araçtan açılan ateş sonucu öldüğü olaya tepki gösterdi. Thunberg, Twitter hesabında, Brezilya’da yerlilerin, yasa dışı orman kesimine karşı çıktıkları için öldürüldüğünü ve dünyanın bunu görmezden geldiğini yazarak, bu durum için “rezalet” dedi.

Globo’nun aktardığına göre, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro bugünkü basın toplantısında, “Greta, yerlilerin, Amazon ormanlarını koruduğu için öldüğünü söyledi. Basının, onun gibi bir velede bu kadar ilgi göstermesi şaşırtıyor” dedi. Tüm ölümlerin endişe verici olduğunu söyleyen Bolsonaro, hükümetin ülkedeki yasadışı orman kesimini azaltmak istediğini savundu.

Twitter’daki statüsünü ‘Pirralha’ olarak değiştirdi

Bu sözler üzerine Thunberg, Twitter’deki statüsünü, Portekizcede ‘velet’ anlamına gelen ‘Pirralha’ olarak değiştirdi. Genç iklim aktivisti daha önce kendisi hakkında ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Parlak ve harikulade bir geleceği dört gözle bekleyen, çok mutlu bir genç kız” ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Kibar ama yeterince bilgilendirilmemiş bir ergen” sözlerini de Twitter’daki statüsünde kullanmıştı.

Clarkson: O deli ve tehlikeli

Thunberg’e öfke dolu eleştirilerde bulunan yaşlı ve muhafazakar erkekler listesine katılan İngiliz sunucu Jeremy Clarkson da genç aktivist için ‘deli ve tehlikeli’ dedi. Bir otomobil programının tanıtımı için Avustralya’da bulunan sunucu, Thunberg’e “kapa çeneni ve okula dön’ diye seslendi. Clarkson, uzun bir süre iklim krizini reddetmesiyle tanınıyor.

Thunberg’in ABD’deki BM İklim Zirvesi’nde yaptığı konuşmayı de eleştiren Clarkson, genç kızı “etrafta koşturup ‘hepimiz öleceğiz’ naraları atan huysuz İsveçli” diye nitelemişti.

Çevreye daha az zarar veren seyahat tercihlerini de diline dolayan sunucu, “Yelkenliyle okyanus aşarak bir şey başarılamaz” diye konuştu.

Uzun bir süre küresel ısınmaya dair tüm bilimsel verilere karşı çıkan Jeremy Clarkson, Asya’nın güneydoğusunda yaptığı çekimlerin ardından fikrini değiştirdiğini söylemişti.

More in COP25

You may also like

Comments

Comments are closed.