İklim KriziManşetTürkiye

Genç iklim aktivistleri 22 Ekim’de küresel iklim grevi için sokağa çıkıyor

0
Fotoğraf: Metin Yoksu/ Yeşil Gazete

Dünyanın dört bir yanındaki genç iklim aktivistleri, 31 Ekim- 12 Kasım tarihleri arasında Glasgow’da gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 26’ncı Taraflar Konferansı (COP26) öncesinde liderlere baskı oluşturmak için sokağa çıkıyor.

Türkiye’deki genç iklim aktivistleri de 22 Ekim Cuma günü gerçekleştirecekleri iklim grevleriyle bu küresel çağrıya Ankara ve İstanbul’dan cevap verecek.

İstanbul ve Ankara’da iklim grevleri

İstanbul’daki aktivistler 22 Ekim Cuma günü saat 17.00’da Şişli’deki Maçka Demokrasi Parkı’nın girişinde basın açıklaması düzenleyecek.

Hükümetlerin iklim değişikliği konusunda daha iddialı hedefler sunmasını talep eden genç aktivistlerin Ankara’daki buluşma noktası ise saat 17.00’da Seğmenler Parkı Amfi Tiyatrosu olacak.

Genç iklim aktivistleri tarafından yapılan çağrıda “İklim krizinden en çok etkilenen ülkeler, bölgeler ve topluluklar için ses olmak, gezegenimizi ve haklarımızı savunmak, yıllardır dile getirilen taleplerimizi duyurmak ve karar alıcıları harekete geçirmek için bu sefer de COP26 öncesinde buluşuyoruz” denildi.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.