Gelenek bozulmadı, Adana’da ağaç kesimi için şafak operasyonu

Adana’da Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde bulunan ağaçlar, ek bina yapılacağı gerekçesiyle kesildi. Halkın ve hastane çalışanlarının karşı çıktığı kesim, dün (14 Ekim) sabah saatlerinde polis eşliğinde gerçekleştirildi.

13 aşkım tüfekçi hastanesi...

Haziran ayında yapılan eylemden sonra hastane bahçesindeki ağaçlardan geriye kalanlar dün şafak operasyonuyla kesildi. Sabaha karşı hastane bahçesine gelen görevliler, çevik kuvvet eşliğinde ağaçları kesti. 60-70 yıllık çam ağaçları motorlu testerelerle kesilirken, polisler, ağaçların kesildiği bahçeye görevliler dışında kimsenin girmesine izin vermedi.

Polisler, ağaçların kesildiği bahçeye görevliler dışında kimsenin girmesine izin vermedi
Polisler, ağaçların kesildiği bahçeye görevliler dışında kimsenin girmesine izin vermedi

TOKİ tarafından yaptırılacak 200 yataklı hastane için ağaçların kesilmesi gündeme gelince Adana Çevre Platformu, Adana Tabip Odası, TMMOB Adana İKK, SES Adana Şube, Eğitim Sen Adana Şube üye ve yöneticilerinin katılımıyla 12 Haziran’da hastane bahçesinde eylem yapılmıştı. Eylemde, hastane içi yeşil alanların hastaların rehabilitasyonları için önemine dikkat çekilerek “Sağlık Bakanlığı’nın hastane kapasitesini artırmak gibi bir düşüncesi varsa, bunu hastanenin bahçesindeki ağaçlara kıyıp yerine beton dikerek yapmamalı, yeşil alan niteliği taşımayan uygun kamu arazileri üzerinde gerçekleştirmelidir. Bununla beraber bizler kamunun Adana’da hastane yapmak için uygun arazilere sahip olduğunu da biliyoruz” denilmişti.

Hastanede ağaç kesiminin başlaması ile de Adana Ağaçlarına Sahip Çıkıyor Halk Meclisi üyeleri 15 Ağustos’ta alana zeytin fidanları dikmişti. Fidan dikme eylemi sırasında eylemcilerin yanına giden hastane yöneticisi Uzm. Dr. Halil Nacar, yapılan eylemin “kanunsuz” olduğunu öne sürerek “Biz normalde halka hizmet için buradayız. Hastane bahçesine izinsiz fidan dikilerek haksız işlem yapılıyor. Böyle hak aranmaz” demişti.

(Sendika.org)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR