COP25İklim KriziManşet

Gelecek için Cumalar COP25 girişinde oturma eyleminde

0

Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) hareketinden genç iklim aktivistleri İspanya’nın Madrid şehrindeki BM İklim Değişikliği Konferansı’nın gerçekleştiği bina girişinde oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Eylemde Türkiye’deki iklim grevlerinin çağrısını ilk kez yapan 12 yaşındaki iklim aktivisti Atlas Sarrafoğlu da bulunuyor.  Atılan “Ne istiyoruz? İklim adaleti! Ne zaman istiyoruz? Şimdi!” sloganlarının ardından öğrenciler protestolarını sessiz bir şekilde sürdürdü.

Greta destek için geldi

16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg‘in de öğrencilere destek olmak için alana gelmesiyle birlikte gazetecilerin alana akın etmesiyle izdiham oluştu. Thunberg, 2018 yılının Ağustos ayında İsveç parlamentosu önünde her Cuma yaptığı iklim grevleriyle hareketin tüm dünyaya yayılmasını sağlamıştı.

Güvenlik şeridi çekildi

COP25’i Madrid’den takip eden Yeşil Gazete yazarı Ümit Şahin, çocukların eyleminden sonra alana hemen güvenlik şeritleri çekildiğini belirtti.

Binler küresel iklim grevinde buluşuyor

Bugün gerçekleşecek küresel iklim grevinde dünyanın dört bir yanından gelen binlerce öğrenci ve yetişkin Madrid’de hükümetlerin somut ve iddialı eylemlere geçmesi çağrısında bulunmak adına sokağa çıkacak.  Greta Thunberg sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda Atocha’da Türkiye saatiyle 20:00’da gerçekleşecek iklim grevine katılacağını duyurdu. Ayrıca gene Türkiye saatiyle 18:30’da La Casa Encendida’da basın açıklaması yapacak.

 

More in COP25

You may also like

Comments

Comments are closed.