Kategoriler: Ekolojik Yaşam

Gazze Geri Dönüşüm merkezi hem çevre hem de işsizlikle mücadele ediyor

Filistin – Gazze’nin güneyindeki katı atık geri dönüşüm merkezi, ‘çevre kirliliğinin yanı sıra ‘işsizlik’le de mücadele ediyor. Geri dönüşüm merkezi Müdürü Muhammed en-Neyrab, merkezin Japonya hükümeti, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı ve Refah Belediyesi işbirliğiyle kurulduğunu belirtti.

Merkezin çevreyi temizleme ve katı atıkların dönüşümünü sağlama işlevinin yanı sıra işsizleri istihdam etme konusunda da etkin olduğunu söyleyen Neyrab şöyle devam etti:

“Merkezde çalışması için 35 dar gelirli kişi görevlendirildi. Kadınlar atıkları ayrıştırmada, erkekler ise demir ve madeni atıkları ezme işinde çalışıyor. Her görevliye aylık 300 dolar veriliyor.”

İşçilerin sağlık problemleri yaşamasını engellemek için maske kullandığını ve zehirlenmeye karşı aşı yaptırdıklarını belirten Neyrab, geri dönüşüm merkezi ile Refah bölgesinde günlük 120 ton atığın atıldığı ve yeraltı sularına karışan çöplük sorununu çözmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Refah Belediyesi Genel Sekreteri Ali Berhum, merkezin hastalıkların yayılmasını, atıkların suları kirletmesini engellemek için kurulduğunu belirterek, “Atıklar maden, plastik-odun-kağıt ve organik atıklar olarak üçe ayrılıyor” diye konuştu.

(Haberciniz.biz)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi