ManşetYerel

Gaziemir halkı nükleer ve kimyasal atıklar için suç duyurusunda bulundu

0

Aydın Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz pazartesi gerçekleştirdikleri eylemin ardından, 20 Aralık Cuma günü Bayraklı Adliyesi’nde savcılığa suç duyurusunda bulundular.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi(YSGP) İzmir Eş Sözcüsü Osman Doğan’ın ve Mahalle Muhtarı Ali Mert’in konuşma yaptığı basın açıklamasından sonra dilekçelerini savcılığa teslim eden mahalle sakinleri, Arslan Avcı Kurşun Sanayi’nin çevreyi kasten kirletmek ve izinsiz atık bulundurmak suçundan, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Valiliği, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kurum yetkililerinin görevini kötüye kullanmak konusunda yargılanmalarını talep ettiler.

 

Mahalleden 45 kişilik bir katılım ile savcılığa gelen mahalle sakinleri, Adliye önünde toplanarak “nükleer atıklar istemiyoruz”, “nükleer atıklar temizlensin”, “sağlıklı yaşam istiyoruz” sloganları ile gerçekleştirilen basın açıklaması ardından dilekçelerini savcılığa sundular. Dilekçede,  Arslan Avcı Kurşun Sanayi’nin kasten çevreyi kirlettiği ve gerekli önlemleri almadığı, TAEK’in yaptığı ölçümlere rağmen, ne Büyükşehir Belediyesi’nin, ne Valiliğin, ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ne de TAEK’in kendisinin şirket üzerinde hiç bir yaptırımda bulunmadığı ve görevlerini yerine getirmedikleri vurgulanıyor. Mahalleliler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın firmaya kestiği cezanın henüz bir yaptırımı olmadığı, ne firma sahiplerinin ne de devletin herhangi bir kurumunun, bölgenin sağlığını güvence altına almak için hiç bir önlem almadığı belirtiliyor. Dilekçelerde firma ve devlet kurumları hakkında soruşturma başlatılması ve bu soruşturmaların sonucunda kamu davası açılması talep ediliyor.

Konu ile ilgili haberler için linkler:

Örnek Karar: Kamu Görevlilerine Soruşturma Kalktı

Gaziemir Aydın Mah. Nükleer ve Kimyasal Atıklar İçin Eylemler Başlıyor

Radyoaktif Atık Korkusuyla Yaşayan Gaziemir Halkı YSGP İzmir İl Konferansındaydı

Gaziemir’deki Nükleer Bilmece

Fotoğraflar: Şeyhdavut Asığ

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.