Gavurdağı’nın başkanları sağlıklı bir kentin nasıl olacağı sorusuna ışık tutuyor

Umur Gürsoy ve Gürsel Arkuç'un kaleme aldığı 'Gâvurdağı'nın Başkanları' isimli kitap okuyucularını bekliyor.

Osmaniyeli yazarlar Umur Gürsoy ve Gürsel Arkuç‘un sekiz yıllık emeğinin ürünü olan “Gâvurdağı’nın Başkanları-Cebelibereket’ten Osmaniye’ye Belediye Tarihi ve Belediye Başkanları Röportajları” isimli kitap yayınlandı.

“Sağlıklı bir kent nasıl olur?” sorusu üzerinden yola çıkan yazarlar Osmaniye ilinin belediye tarihini mercek altına alıyor.  Toplamda 302 sayfalık kitap, ilin tarihçesinin yanı sıra hem Türkiye’deki hem de Osmaniye’deki belediyecilik tarihine resimlerle birlikte kısa bir göz atma imkanı sunuyor.

Belediyeciliği başkanlarından dinleme fırsatı

Okurlar bir yandan belediyeciliğin gelişmesine dair fikir sahibi olurken bir yandan da Osmaniye’nin eski Belediye Başkanlarından bu hikayeyi dinleme fırsatı buluyor.

Kitapta yakın zamanda aramızdan ayrılan eski Belediye Başkanı Güner Dinçer ile birlikte Ahmet Şekip Ersoy, Bekir Akgül, İbrahim Karayiğit, Mehmet Gürbüz, Memili Kırıkkanat ve Davut Çuhadar ile yapılmış derinlemesine röportajlar mevcut.

Kitaba nasıl ulaşılabilir?

2020 Mart ayının sonunda matbaadan çıkan kitabın dağıtımını koronavirüs pandemisinin getirdiği belirsizlik sebebiyle yazarlar üstlendi.

Kitap, koronavirüs salgını sırasında sadece Osmaniye merkez ilçede bulunan Antik Sahaf Kitabevi ile Ender Çiçekçilik’ten alınabilecek. Osmaniye dışındaki okurlar ise gene Antik Sahaf Kitabevi’nin hesabından kargo ile isteyebilecek.

Umur Gürsoy 

Kendisini çevre koruma eylemcisi ve yazarı olarak niteleyen Dr. Umur Gürsoy 1954’de Eskişehir’de doğdu. Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Fakültesi’ni 1979 yılında bitirdi. 1984 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan halk sağlığı uzmanlığını aldı.

1999-2005 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda öğretim görevliliği üstlendi. 1979 yılından beri Bursa, Osmaniye, Diyarbakır ve Hatay illerinde Sağlık Bakanlığı’nın taşra teşkilatında çeşitli görevler yapan Gürsoy, halen Osmaniye’de yaşıyor.

Gürsel Arkuç 

1960 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde tamamladı. Askerliğinin ardından Osmaniye Belediyesi’nde ve İskenderun demir-çelik fabrikasında çalıştı. 2008 yılında emekli olan Arkuç, emeklilik yıllarını Osmaniye’de geçiriyor.

Arkuç, Osmanlı tarafından Osmaniye’ye atanan ve halk arasında “Küreli Müftü” lakabıyla tanınan dedesinin anılarından yola çıkarak Osmanlı dönemindeki işgal günlerini anlattığı İşgal Çantası isimli kitabı yazdı.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

[Bir şarkının hikayesi] San Francisco/ Scott McKenzie

Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.

Yandı Çukurova yandı

Türkiye’de tarımın geldiği yer içler acısı. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler isyan halinde. Diğer taraftan en fazla artış gıda fiyatlarında. Dikkate alınması gereken ciddi bir dengesizlik var.

[Çocuklar için Yeşil Kitaplar] Bir güvercini sevmekle başlayacak her şey

Maalesef sorun yarattığı var sayılanlara karşı empati yoksunu, sadece kendi refahını gözeten adaletsiz çözümler üretmek yalnızca 'Güvercin Kakası' kitabındaki kasaba halkına mahsus değil. Katliam Yasası'nı unutmadınız değil mi?

EN ÇOK OKUNANLAR