Kültür-SanatManşet

Game of Thrones yazarı George R. R. Martin: İklim değişikliği her politikacının birinci önceliği olmalı

0

Dünya genelinde en yüksek izlenme oranlarına sahip olan ve 8’inci sezonu 2019’da yayınlanacak olan (6 bölüm) Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin aynı isimden uyarlanan kitabının yazarı George R.R. Martin, The New York Times gazetesine konuştu.

Martin, hayranları tarafından “Winter is Coming (Kış Geliyor)” sözüyle aslında neye dikkat çektiği tartışmalarına son verdi.

İngiliz haber ajansı Reuters bile birkaç yıl önce “Game of Thrones iklim değişikliği konusundaki küresel tartışmaları mı hedef alıyor” başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Fakat Martin, bu metafor hakkında nadiren konuşmuştu.

İklim değişikliği her politikacının birinci önceliği olmalı”

Martin, NTY’ye verdiği mülakatta yüzde 99 oranında kanıtlanan iklim değişikliğine çekti, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin her politikacının birinci önceliği olması gerektiğini söyledi.

Martin, iklim değişikliğini inkâr eden Donald Trump‘a atıfta bulunduğu yorumları yapılan “Winter is Coming (Kış Geliyor)” sloganına şu sözlerle açıklık getirdi:

“İkisi arasında kesinlikle bir paralellik var. Westeros halkları güç, statü ve zenginlik için kendi savaşlarını yürütüyor. Bu savaşlara öyle yoğunlaşıyorlar ki ‘kış geliyor’ tehdidini görmezden geliyorlar, halbuki bu hepsini ve dünyalarını yok edebilecek bir tehdit. İklim değişikliği de o kadar gerçek ve dünyamızı yok etme potansiyeli var. Bizler bir sonraki seçimi veya sorunları düşünürken bunu görmezden geliyoruz. Elbette iş bulma gibi bazı sorunlar son derece önemli. Bu konuların çoğu önemli ama eğer ölür ve şehirlerimiz okyanuslar altında kalırsa bunların hiçbir önemi kalmayacak”

 

(thinkprogress, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.