Kategoriler: Spor

Galatasaray Euroleague’de

Litvanya’da gerçekleşen Euroleague eleme turnuvasının son gününde ev sahibi Lietuvos Rytas’ı 71 – 63 maplup etmeyi başaran Galatasaray, Eurolegue gruplarına katılmaya hak kazandı. Galatasaray Euroleague’da B grubunda mücadele edecek.

Final karşılaşmasının ilk çeyreğine ev sahibi ekip hızlı başladı. Çeyreğin son 3 dakikasında skor 13 – 13 iken 8 sayılık bir seri yakalayan Rytas ilk çeyreği 21 – 13 önde bitirdi. 2. çeyrekte toparlanan Galatasaray savunmasının ve özellikle genç oyuncusu Furkan Aldemir’in katkısı ile devreyi 2 sayı ile önde kapattı.

3. çeyrekte de Galatasaray’ın üstünlüğü devam etti. Devrenin sonunda sazı eline alan Schampert art arda attığı 7 sayı ile 3. çeyrek sonucunda Galatasaray’ın aradaki farkı 12 sayıya kadar çıkarmasını sağladı. Son çeyreğin ilk dakikalarında farkı 16 sayıya kadar çıkaran Sarı Kırmızılılar süreye oynamak isterken savunma ve hücumdaki istikrarını kaybetti. Rytas’ın peşpeşe sayıları da bu duruma eklenince aradaki fark 4 sayıya kadar düştü. Fakat Lakovich ve Songila gibi tecrübeli oyunculara sahip olan Galatasaray rakibinin kendisini yakalamasına imkan tanımyarak Euroleague biletini almasını bildi.

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi