Kategoriler: ManşetSporTürkiye

Galatarasay Spor Kulübü’nden Taylan Antalyalı açıklaması: Kendisiyle gurur duyuyoruz

Galatasaray Spor Kulübü, Galatasarayı futbolcu Talyan Antalyalı‘nın giydiği tişört nedeniyle uğradığı homofobik saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, sporcu Taylan Antalyalı’ya sahip çıkıldı ve kendisiyle gurur duydukları kaydedildi.

‘Tereddütsüz şekilde yanındayız’

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Galatasaray Yönetim Kurulu Sözcüsü Mehmet Remzi Sanver, Antalyalı’nın tereddütsüz bir şekilde yanında olduklarını kaydetti ve dilerse Antalyalı’ya hukuki süreçler de dahil olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti:

Kamuoyunun çok iyi bildiği gibi son iki gün içerisinde gündem çok talihsiz, üzücü ve anlamsız bir gelişme yansıdı. Talihsiz, üzücü ve anlamsız olmakla birlikte bizim için çok önemli bir gelişmeydi. Bu gelişmeye dair Yönetim Kurulumuzun duruşunu ifade etmeden bir genel değerlendirme yapmak istiyorum.

Galatasaray Spor Kulübü, değerlerinin Türkiye’de bir aydınlanma geleneği olan Galatasaray Mekteb-i Sultani’den alır. Bu değerler arasında ifade özgürlüğü, hiç kimsenin kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğramaması, kimliğinden dolayı ayrımcılığa uğrayanların yanında durmak için illa ki o kimliğe sahip olmamak gerektiğinin bilinci vardır. Mesela kadın haklarını kadın olduğumuzdan veya kız çocuğu sahibi olduğumuzdan değil, insan olduğumuzdan savunuruz.

Galatasaray’ın değerlerinde insanı sırf insan olduğundan dolayı yüceltmek vardır. İşte öyle bir perspektifle değerli sporcumuz Sayın Taylan Antalyalı’nın sosyal medyada bu yönde verdiği bir mesajdan dolayı muhatap olduğu demokratik eleştiri sınırlarının dışındaki ifadeleri en güçlü şekilde kınıyor, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak bu olayda tereddütsüz kendisinin yanında durduğumuzu ve dilerse hukuki süreçler de dahil olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.”

‘Gurur duyuyoruz’

Sanver, Galatasaray Yönetim Kurulu olarak, Talyan Antalyalı’nın kulübün mensubu olmasından gurur duyduklarını söyledi:

Bizimle aynı toplumsal gelişme ve aydınlanma hamuruyla yoğrulduğunu düşünen bütün spor kulüpleri ve yönetimlerinin de bakış açımızı paylaştığından şüphemiz olmadığından takdiri elbette kendilerine ait olarak, bu duruşumuza destek olacakları bir tavrı, sporda bir rakip ama değerlerde ortak olduğumuzu göstermesi açısından çok kıymetli bulacağımız söylemek istiyoruz. Sevgili Taylan kardeşimiz. Galatasaray Yönetim Kurulu olarak, kulübümüzün mensubu olmanızla gurur duyuyor, büyük Galatasaray ailesinin bir evladı olarak sizi bağrımıza basıyor, sevgiyle selamlıyoruz.”