ManşetMedya-İnternet

Gaia Dergi’nin 7 sayısı bayilerdeki yerini aldı

0

Gaia‘nın 7. sayısı bayii raflarındaki yerini aldı. Gaia’nın bu sayısında “Alf, Elf, ve özgürlük cepheleri”ni ele alıyor. Kadir M. Ersoy’un kaleminden çıkan dosyada özgürleşmek için neler yapmak gerektiğine ilişkin küçük ipuçları bulunuyor

Yeryüzünün cinsiyetinin dişi olduğunu vurgulayan Burak Avşar, eskilerden bugünlere anaerkilliği incelerken Gamzegül Kızılcık, Fransa’da yaşayan direnişçileri ZADistleri tanıtıyor.

21

Yeşim Özbirinci ekoköyleri anlattığı yazısında bir dahaki sayı için de merak uyandırıyor ve soruyor, Ekoköyler; sürdürülebilir, barışçıl ve adil topluluklar mı?

Eda Serttürk baz istasyonlarını ele aldığı yazısında doğru bilinen yanlışlardan sözederken aslında nelere dikkat etmemiz gerektiğini de anlatıyor. Gök Taner, küçük bir öyküyle bitirdiği yazısında köleliğin tarihini inceliyor. Hande Köse’nin kaleminden deliliğin tarihine ilişkin tatlı düşünler edinmek olanaklı.

Ümit Ninova’nın mitolojik yazısı ile Ruken Zilan’ın bilim köşesi okuru diyardan diyara sürüklerken karıştırılan sayfalarda, alanında uzman fotoğrafçıların içe işleyecek fotoğrafları bulunuyor.

Bu ayın röportajı ise ressam Mehmet Cevdet Kösemen ile yapıldı. Nasıl resim yaptığını, esin aldığı konuları ve anılarını anlatan Kösemen’in tablolarınındaki temamalar dergide genişçe yer alıyor.

Dergi’de, her zamanki gibi yeşil kitap önerileri, mis tarifleri ve kendin yap yazısı da okurlarla buluşuyor.

 

(netdsanat.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.