ManşetKadın

G. A’nın şüpheli ölümüne ilişkin üç kişiye tutuklama

0
17 yaşındaki lise öğrencisi G.A. Ankara’da 31 Ekim tarihinde iş görüşme için gittiği otelin beşinci katından sabah saatlerinde ‘düşerek’ yaşamını yitirdi. Çocuğun şüpheli ölümüne ilişkin beş şüpheliden Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral ve Mehmet Doğan, “cinsel saldırı” ve kasten öldürmek” suçlarından  tutuklandı. İki şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 
G.A, önceki gün memleketi Antalya’nın Aksu ilçesinde toprağa verildi.
 
Kızlarının öldürülmesinin planlı bir cinayet olduğunu söyleyen ailesi, genç kızın annesine destek olmak için yarı zamanlı işlerde çalıştığını, otele de iş görüşmesi için gittiğini anlattı. G.A’yı otele gittiğinde beş kişinin karşıladığını anlatan kuzeni, “Bundan sonra ne oldu bilmiyoruz. Sabah saat 08.45’te  düştüğü ortaya çıkmış. Bu olay intihar değil, cinayet” diye konuştu.

Tanık: Çığlık sesleri duydum

Savcılığa ifade veren bir tanık ise, “Olaydan önce kademeli olarak çığlık sesi duydum. Önce yavaş bir çığlık, ardından ses yükseldi, daha sonra acı bir çığlık sesi geldi ve yaklaşık 5 dakika sonra ‘pat’ sesi duydum. Baktığımda yerde yatan bir kız vardı” ifadelerini kullandı.
 
Hazırlanan dosyada, otel odasında kırık şişeler ve tabaklar bulunduğu, açık olan televizyonun da kırıldığı ve etrafın dağınık olduğu da belirtildi. Otelde bulunan kameraların kayıt almaması ve otelin müşteri listesinde çocuğun isminin yer almaması üzerine otel hakkında idari işlem başlatıldı. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.