ManşetSpor

Futbol Federasyonu’nun gizli Kıbrıs planı FIFA’dan döndü

0

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kendilerinden habersiz bir şekilde Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ne (FIFA) yazı yazarak Kuzey Kıbrıs’a temsilcilik açmak istediğini öğrendiklerini söyledi.

32.ktff

 

FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’nin KTFF’ye yazdığı yazı ile konu hakkında bilgi verdiği ve TFF’nin isteği ile ilgili olarak düşüncelerinin sorulduğunu belirten Sertoğlu, “Bu hareket varlığımızı yok etmektir” diye konuştu.

TFF, 2 Mart Pazartesi günü Genel Sekreter Kadir Kardaş’ın imzasını taşıyan bir yazıyı FIFA’ya göndererek Kuzey Kıbrıs’ta bir temsilcilik açmak istediğini belirtti. Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan birçok Türk vatandaşı olduğunu ve bundan dolayı temsilcilik açmak istendiği belirtilen yazıda ayrıca Kuzey Kıbrıs’taki futbolun durumunu görüşmek için FIFA’dan randevu talep edildi. Yaşanan gelişme sonrası FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 6 Mart Cuma günü KTFF’ye bir yazı yazarak TFF’nin talebi doğrultusunda görüş istedi. Valcke ayrıca KTFF’den Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile yürütülen görüşme süreci hakkında gelinen son nokta ile ilgili bilgi talep etti.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs’ta yayın yapan gazetelerin spor müdürleri ile bir araya gelerek yaşanan gelişmeyi aktardı. Düzenlenen basın toplantısında KTFF Asbaşkanı Ali Karavezirler ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Başkanı Ogün Genç Kaçmaz da yer aldı. Sertoğlu, bu konunun gizli kalmasını istemediklerini belirterek şunları söyledi; “Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), FIFA’ya yazı yazarak adanın kuzeyinde bir temsilcilik açmak istediğini belirtti. Bizim bundan haberimiz olmadı. Yıldırım Demirören geldiğinde bize FIFA sizi tanımıyor demişti. Buna karşılık FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke bana yazı yazdı. TFF’nin yazdığı yazıyı da yazı ile birlikte bize yolladı. Bizden konu ile ilgili görüşlerimizi paylaşmamızı istedi”

“Bu hareket 1955’te kurulan bir federasyonun varlığını yok etmek demektir” diyen Sertoğlu “Ben federasyon başkanı olarak böyle bir temsilcilik açılmasına karşıyım. Federasyonu bu kadar ayaklar altına almaya kimsenin hakkı yoktur. Eğer işbirliği istiyorlarsa biz işbirliğinden yanayız. Ama bizi atlayarak hareket etmelerine kesinlikle izin vermeyiz” açıklamasını yaptı.

(Yeni Düzen)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.