Kategoriler: ManşetTürkiye

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul gözaltına alındı

Furkan Vakfı üyelerine cami içerisinde yapılan biber gazlı müdahalenin ardından Vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul da gece saatlerinde evinin önünden gözaltına alındı.

Yapılan açıklamalarda Kuytul’un yanında cemaatten birçok kişinin daha gözaltına alındığı ve sorgulanmak için Emniyet’e götürüldüğü belirtildi.

Alparslan Kuytul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar!” ifadeleri kullanıldı.

‘İşkence ile gözaltına alındılar’

Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız” mesajını paylaştı.

Ne olmuştu?

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul‘un Ramazan ayında “kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma” anlamına gelen “itikaf” yapacaklarını duyurmasının ardından cemaati Gaziantep‘te bir camide bir araya gelmişti.

Ancak grubun bu isteği, cami içerisinde polis ve bekçi tarafından engellenmiş, grubun camiden çıkarıldığı müdahale sırasında biber gazı kullanılmış ve yaralananlar olmuştu.

Camideki müdahaleye ilişkin görüntülerin yayılması ve buna yönelik tepkilerin artmasından sonra Gaziantep Valiliği açıklama yaparak ‘Zor kullanma şartları oluşmasına rağmen bir emniyet mensubunun cami içerisinde biber gazı kullanması herkes gibi bizleri de üzmüş olup, ilgili personel açığa alınmıştır’ demişti.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete