ManşetLGBTİ+

Fotoğraf stüdyosu eşcinsel çifti paylaştı, stüdyoya nefret saçıldı

0

Kocaeli’de bir fotoğraf stüdyosu, fotoğrafını çektiği eşcinsel çifti sosyal medya hesabında paylaşmasının ardından stüdyo, homofobik nefret söylemine ve tehditlere maruz kaldı.

Fotoğraf stüdyosu paylaşımında, “Hiç kimsenin dili, dini, ırkı, cinsiyeti, düşüncesi nedeniyle ayrımcılığa maruz bırakılmaması gerektiğini ve herkesin toplumda eşit yere sahip olduğunu anlatmak istedik” cümlelerini kullanmıştı.

KAOS GL’den Aslı Alpar’ın haberine göre Kocaeli yerel gazeteleri siyasetçilerin nefret söylemine alan açtı. Gazetede Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay’ın şu sözleri yer aldı:

Gücünü İstanbul sözleşmesinden alan bu gafileler başta olmak üzere bu ihanet sözleşmesiyle bunun gibi ahlaktan yoksun kişilerin önünü açan ve imza atanlar en az bunlar kadar sorumludur.

Avukat Dikmen: Stüdyoya koruma sağlanmalı

Kaos GL Derneği Hukuk Koordinatörü Avukat Kerem Dikmen fotoğraf stüdyosunun hedef gösterilmesine karşı yetkili makamların harekete geçmesi gerektiğini hatırlattı. Pandemi sürecinde LGBTİ+’lara yönelik tehditlerin arttığını belirten Dikmen, şunları söyledi:

Yerel basına yansıyan Karamürsel’deki bu olayda da bir foto stüdyosunun insan haklarına, kişiler arasında ayrımcılık yapılmamasına ve herkesin eşit olmasına ilişkin mesajını sosyal sorumluluk projesi olarak ele alıp fotoğraflaması ve paylaşması üzerinden nefret söylemine maruz kalındığını görüyoruz.

Burada yaşanan ayrımcılık, homofobi ve ayrıca sansürdür. Fotoğraf stüdyosu sanatsal ifade yoluyla ifade özgürlüğü hakkını kullanmış ve bu hakkı nefret söylemi ve tehditlerle sansüre uğramıştır. Anayasa’da ifade özgürlüğü ve sanat özgürlüğü korunan haklardır. Fakat üçüncü kişiler tarafından bu haklara saldırılıyor. Bu gayrimeşru bir haldir ve bu saldırı ifade özgürlüğü sınırları içinde kalamaz hem itibar hakkına saldırı niteliğindedir hem de nefret söylemidir.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.