YerelManşet

Foça Tatil Köyü 49 yıllığına özelleştirilecek

0

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), İzmir‘de bulunan Foça Tatil Köyü‘nün  özelleştirileceğini bildirdi.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı, İzmir’in Foça ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi‘nde bulunan Foça Tatil Köyü taşınmazları ile bunlar üzerinde bulunan tesis, bina ve müştemilat, bir bütün halinde 49 yıl süreyle ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemiyle özelleştirilecek. İhalede geçici teminat bedeli 3 milyon lira olacak.

İhale pazarlık usulü gerçekleşecek

AA’nın aktardığına göre ihale, ‘pazarlık’ usulüyle gerçekleştirilecek ve pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

Gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları (OGG), kuruluş belgelerinde ticari şirket sahibi olabileceklerine dair hüküm bulunan dernek ve vakıfların katılabileceği ihalede, yatırım fonları ise sadece bir OGG içinde yer alabilecek.

Teklifler Türk lirası cinsinden verilecek. İhale bedeli peşin veya vadeli ödenebilecek. İhaleye 20 Nisan’a kadar teklif verilebilecek.

Daha önce de özelleştirilmek istendi

Foça Tatil Köyü taşınmazları üzerinde bungalov tipinde 400 oda, zeytin ağacı, fıstık çamı gibi ağaçlar, traverten malzemeden imal edilmiş yürüyüş yolları, yüzme havuzu, amfi tiyatro, basketbol sahası, disko, revir, tenis kortları, hamam, lojman ve çamaşırhane bulunuyor.

Türkiye’nin ilk tatil köyü olan Foça Tatil Köyü 900 metrelik de plaja sahip. Benzer biz özelleştirme girişimi 2018 yılında da olmuş en yüksek teklif olan 44 milyon 250 bin TL’yi veren Arda Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleyi kazanmıştı

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.